مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,703
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

288
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه عوامل موثر در تراکم پذیری پودر عصاره چای سبز ایران جهت تهیه یک قرص گیاهی

صفحات

 صفحه شروع 463 | صفحه پایان 478

چکیده

 زمینه و هدف: بررسی نقش حلال در استخراج ماده موثره از برگ چای سبز و شناسایی عامل های موثر در تراکم پذیری پودر عصاره آن جهت تهیه یک قرص گیاهی هدف اصلی این بررسی بوده است.روش بررسی: استخراج عصاره حاوی مواد موثره با استفاده از حلال های اتانول, متانول, استون, ایزوپروپیل الکل و آب به نسبت 1 به 4 انجام گردید. عصاره ها در سرما و خلا شدید خشک شدند. تعیین مقدار تانن استخراج شده به عنوان ماده اصلی با روش «فولین - دنیس» انجام گرفت. پودر خشک شده با استفاده از الک های استاندارد USP به اندازه های 14, 18, 35 و 60 مش تقسیم و آزمایش های بررسی خواص جریان یابی مثل زاویه سکون, قدرت تراکم پذیری و نوع تغییر شکل ذره ای حاصل از فشار تراکم وارده بر روی آنها صورت پذیرفت. اندیس «کار» جهت تعیین درصد تراکم پذیری محاسبه و منحنی «هکل» برای تشخیص الاستیک یا پلاستیک بودن جنس پودر چای رسم گردید.یافته ها: بیشترین درصد تانن در عصاره پودری تهیه شده از حلال آب بدست آمد. بهترین درصد تراکم پذیری با شاخص «کار» 12 در پودرهای با رطوبت ثابت 3 درصد و اندازه ذره ای 60 مش, مربوط به حلال آب بود. همین پودر با کمترین زاویه سکون (25 درجه) بهترین جریان یابی را از خود نشان داد. نتایج منحنی «هکل» ترسیم شده برای این پودرها با ضریب اطمینان 95 درصد حاکی از تغییرات پلاستیک در خلال تراکم پودر بود.نتیجه گیری: بنظر می رسد که حلال آب در مقایسه با حلال های الکلی باعث استخراج بهتر و بیشتر مواد موثره از برگ چای سبز شده و پودر حاصله علاوه بر تراکم پذیری مطلوب تر, نسبت به نیروی تراکم وارده نیز شکل پذیری پلاستیکی بهتری را نشان می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقبل، عبدالحسین، و عباس پور، حمیده. (1388). مطالعه عوامل موثر در تراکم پذیری پودر عصاره چای سبز ایران جهت تهیه یک قرص گیاهی. مجله علمی پزشکی جندی شاپور، 8(4 (مسلسل 63))، 463-478. SID. https://sid.ir/paper/12271/fa

    Vancouver: کپی

    مقبل عبدالحسین، عباس پور حمیده. مطالعه عوامل موثر در تراکم پذیری پودر عصاره چای سبز ایران جهت تهیه یک قرص گیاهی. مجله علمی پزشکی جندی شاپور[Internet]. 1388؛8(4 (مسلسل 63)):463-478. Available from: https://sid.ir/paper/12271/fa

    IEEE: کپی

    عبدالحسین مقبل، و حمیده عباس پور، “مطالعه عوامل موثر در تراکم پذیری پودر عصاره چای سبز ایران جهت تهیه یک قرص گیاهی،” مجله علمی پزشکی جندی شاپور، vol. 8، no. 4 (مسلسل 63)، pp. 463–478، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/12271/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button