مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,031
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

736
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی الگوی تغذیه ای در کودکان مبتلا به دیابت ملیتوس نوع یک و کودکان غیر دیابتی و ارتباط آن با میزان پوسیدگی دندانها

صفحات

 صفحه شروع 181 | صفحه پایان 187

چکیده

 هدف: هدف از این مطالعه بررسی ارتباط رژیم غذایی, بهداشت دهان و وضعیت اجتماعی در کودکان مبتلا به دیابت ملیتوس نوع 1 در مقایسه با کودکان غیر دیابتی و ارتباط آن با میزان پوسیدگی دندانها (DMF) بود. این مطالعه در شهر اهواز انجام گردید.روش بررسی: در این مطالعه تحلیلی 31 کودک مبتلا به دیابت ملیتوس نوع 1 با میانگین سنی 11+2.34 و 31 کودک غیردیابتی که از لحاظ سن و جنس با این کودکان مطابقت داشتند, مورد بررسی قرار گرفتند. کودکان دیابتی, از لحاظ کنترل متابولیکی بر اساس آزمایش هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) به سه گروه: کنترل خوب, متوسط و ضعیف تقسیم گردیدند. تحقیق بر اساس پرسش نامه ای که شامل اطلاعات مربوط به رژیم غذایی, بهداشت دهانی, وضعیت اجتماعی و میزان پوسیدگی دندانی است, انجام گردید. یافته ها توسط نرم افزار SPSS ver 13 تحت آزمونهای آماریpaired t-test و Mc Nemar مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.یافته ها: نتایج آماری نشان داد که کودکان دیابتی به میزان دفعات کمتری از غذاهای پوسیدگی زا استفاده می کنند. میانگین نمره تغذیه ای برای کودکان دیابتی 7.65+3.27 و برای کودکان غیر دیابتی 11.94+2.03 بود. تفاوت معنی داری بین DMF دو گروه دیده نشد. میزان شاخص DMF برای کودکان دیابتی برابر 3.71+2.48 و برای گروه کنترل 4.35+2.74 بود. از طرف دیگر تفاوت معنی داری بین استفاده از دهان شویه و مسواک بین دو گروه دیده نشد ولی به طور مشخصی تعداد بیشتری از کودکان دیابتی اعلام کردند که تاکنون از نخ دندان استفاده نکرده اند.نتیجه گیری: دفعات مصرف غذاهای پوسیدگی زا کاملا در پیشرفت پوسیدگی موثر است. در کودکان دیابتی, علاوه بر مسایل تغذیه ای و بهداشت دهان, مسایل بیولوژیکی و رفتار نیز در پیشرفت پوسیدگی نقش موثری بازی می کنند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بصیر، لیلا، امانی، رضا، خانه مسجدی، ماشااله، و آهنگرپور، فاطمه. (1387). بررسی الگوی تغذیه ای در کودکان مبتلا به دیابت ملیتوس نوع یک و کودکان غیر دیابتی و ارتباط آن با میزان پوسیدگی دندانها. مجله علمی پزشکی جندی شاپور، 7(2 (مسلسل 57))، 181-187. SID. https://sid.ir/paper/12389/fa

    Vancouver: کپی

    بصیر لیلا، امانی رضا، خانه مسجدی ماشااله، آهنگرپور فاطمه. بررسی الگوی تغذیه ای در کودکان مبتلا به دیابت ملیتوس نوع یک و کودکان غیر دیابتی و ارتباط آن با میزان پوسیدگی دندانها. مجله علمی پزشکی جندی شاپور[Internet]. 1387؛7(2 (مسلسل 57)):181-187. Available from: https://sid.ir/paper/12389/fa

    IEEE: کپی

    لیلا بصیر، رضا امانی، ماشااله خانه مسجدی، و فاطمه آهنگرپور، “بررسی الگوی تغذیه ای در کودکان مبتلا به دیابت ملیتوس نوع یک و کودکان غیر دیابتی و ارتباط آن با میزان پوسیدگی دندانها،” مجله علمی پزشکی جندی شاپور، vol. 7، no. 2 (مسلسل 57)، pp. 181–187، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/12389/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button