مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

492
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

545
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرضدمیکروبی سه عصاره اتانولی، متانولی و آبی گیاه چای سبز در مقایسه با دهان شویه کلرهگزیدین بر سوش ایرانی باکتری استرپتوکوکوس میوتانس PTCC1683

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 24

چکیده

 خلاصه: سابقه وهدف: امروزه پوسیدگی دندانی به عنوان یک مشکل بزرگ بهداشتی مطرح است. ترکیبات پلی فنولی چای اثرات ضد پوسیدگی خود را با تاثیر بر باکتری پوسیدگی زای استرپتوکوکوس موتانس نشان میدهد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر ضد میکروبی عصاره های اتانولی, متانولی و آّبی گیاه چای سبز در مقایسه با کلر هگزیدین, برسوش ایرانی این باکتری میباشد. مواد و روش ها: 10 گرم از پودر چای سبز در 100 میلی گرم حلال های سه گانه حل گردید. پس از گذشت 7 روز محلول 100 میلی گرم بر میلی لیتر عصاره ها تهیه گردید. جهت بررسی قطر هاله عدم رشد ابتدا سواپ آغشته به سوسپانسیون میکروبی بر روی محیط کشت باکتری اسکراب شده و سپس دیسک های کاغذی مخصوص توسط عصاره ها آغشته شده و بر روی محیط کشت باکتری قرار گرفته, پلیت های محیط کشت به مدت 24 ساعت درون انکوباتور 37 درجه سانتی گراد نگهداری شدند و سپس قطر هاله های عدم رشد محاسبه گردید. با استفاده از محیط کشتBroth Muller Hinton رقت های 1: 2 (50 میلی گرم بر میلی لیتر) و 1: 4 (25 میلی گرم بر میلی لیتر ) و 1: 8 (5/12 میلی گرم بر میلی لیتر ) و 1: 16 (6. 25 میلی گرم بر میلی لیتر ) و 1: 32 (125/3 میلی گرم بر میلی لیتر) عصاره ها تهیه گردید. میزان 100 میکرولیتر از سوسپانسیون میکروبی که به روش استاندارد5/0 McFarland تهیه شده بود به تمام لوله های ازمایش منتقل گردید. و به مدت 24 ساعت در انکوباتور 37 درجه سانتی گراد قرار گرفتند. محتوای تمام لوله های ازمایش به صورت جداگانه روی محیط کشت Muller Hinton Broth کشت داده شدند. محیط های کشت به مدت 1 روز در انکوباتور 37 درجه سانتی گراد قرار گرفتند و نتایج حاصل به شکل رشد یا عدم رشد کلونی باکتری ها روی محیط های کشت مورد بررسی قرار گرفتند و شاخص های MBC و MIC عصاره ها تعیین گردید. آزمون های آماری ANOVA و Post hocجهت بررسی آماری طول هاله های عدم رشد توسط نرم افزار SPSS انجام گرفت. یافته ها: قطر هاله عدم رشد برای عصاره اتانولی برابر 16/16 میلی متر, برای عصاره متانولی برابر 66/16 میلی متر, برای عصاره آبی برابر 5/12 میلی متر وبرای کلروهگزیدین 2/0% برابر 5/17میلی متر نشان داد. همچنین در سطح معنی داری 0/05, بین قطر هاله عدم رشد عصاره اتانولی, متانولی و کلرهگزیدین تفاوت معنی دار مشاهده نگردید. (05/

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گل محمدی، امیرسینا، کاظمی یزدی، هاله، و نصوحی، نگین. (1399). بررسی اثرضدمیکروبی سه عصاره اتانولی, متانولی و آبی گیاه چای سبز در مقایسه با دهان شویه کلرهگزیدین بر سوش ایرانی باکتری استرپتوکوکوس میوتانس PTCC1683. تحقیق در علوم دندانپزشکی، 17(1 (پیاپی 63) )، 17-24. SID. https://sid.ir/paper/184611/fa

    Vancouver: کپی

    گل محمدی امیرسینا، کاظمی یزدی هاله، نصوحی نگین. بررسی اثرضدمیکروبی سه عصاره اتانولی, متانولی و آبی گیاه چای سبز در مقایسه با دهان شویه کلرهگزیدین بر سوش ایرانی باکتری استرپتوکوکوس میوتانس PTCC1683. تحقیق در علوم دندانپزشکی[Internet]. 1399؛17(1 (پیاپی 63) ):17-24. Available from: https://sid.ir/paper/184611/fa

    IEEE: کپی

    امیرسینا گل محمدی، هاله کاظمی یزدی، و نگین نصوحی، “بررسی اثرضدمیکروبی سه عصاره اتانولی, متانولی و آبی گیاه چای سبز در مقایسه با دهان شویه کلرهگزیدین بر سوش ایرانی باکتری استرپتوکوکوس میوتانس PTCC1683،” تحقیق در علوم دندانپزشکی، vol. 17، no. 1 (پیاپی 63) ، pp. 17–24، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/184611/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا