مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,207
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,077
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی گونه های مختلف انتروباکتریاسه در مواد غذایی آلوده ارسالی به آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 50

چکیده

 از 2000 مورد مواد غذایی ارسالی به آزمایشگاه میکروب شناسی در مدت یک سال از خرداد 1377لغایت خرداد 1378, 521 مورد باکتریهای متعلق به خانواده انتروباکتریاسه جدا گردیدند که برای تعیین گونه باکتریهای جدا شده علاوه بر روشهای متداول از آزمایشات تشخیصی تکمیلی شامل دکربوکسیلاسیون اسیدهای آمینه و تخمیر قندها استفاده گردید. در میان انتروباکتریاسه های جدا شده اشریشیاکلی به تنهایی 300 مورد را به خود اختصاص می داد و از 221 مورد باکتریهای باقیمانده 110 مورد مربوط به جنس انتروباکتر یعنی گونه انتروباکترکلوآکه 40 مورد, انتروباکتر تایلوره 30 مورد, انتروباکتر آئروجنز 21 مورد و انتروباکترساکازاکی 19 مورد می باشد. از جنس کلبسیلا 44 مورد جدا گردید که 24 مورد آن کلبسیلااکسی توکا, 15 مورد کلبسیلا پنومونیه و 5 مورد نیز کلبسیلاتری جنا (terrigena) بود. از 41 مورد سراتیا, 32 مورد سراتیامارسسنس و 9 مورد سراتیا فونتی کولا جدا گردید. همچنین 11 مورد جنس بوتیوکسلا, 6 مورد جنس پانتوآ و 3 مورد نیز سیتروباکترفروندی از مواد غذائی جدا گردید. بیشترین مواد غذائی که با انتروباکتریاسه ها آلوده بودند به ترتیب فرآورده های لبنی, شیرینی جات و بستنی را شامل گردید. با توجه به اینکه این گونه مواد غذائی آماده به مصرف می باشند و همچنین به غیر از اشریشیاکلی, در انتروباکتر, کلبسیلا و اخیرا هافنیا نیز انتروتوکسین و سیتوتوکسین شناسائی گردیده است, جداسازی و تشخیص این باکتری ها در مواد غذائی حائز اهمیت می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مظفری، نورامیر، فروهش تهرانی، هما، سالک مقدم، علیرضا، انصاری، حسن، و مجتهدی، علی. (1381). بررسی گونه های مختلف انتروباکتریاسه در مواد غذایی آلوده ارسالی به آزمایشگاه کنترل مواد غذایی, آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران. مجله علمی پزشکی جندی شاپور، -(مسلسل 32)، 45-50. SID. https://sid.ir/paper/12714/fa

    Vancouver: کپی

    مظفری نورامیر، فروهش تهرانی هما، سالک مقدم علیرضا، انصاری حسن، مجتهدی علی. بررسی گونه های مختلف انتروباکتریاسه در مواد غذایی آلوده ارسالی به آزمایشگاه کنترل مواد غذایی, آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران. مجله علمی پزشکی جندی شاپور[Internet]. 1381؛-(مسلسل 32):45-50. Available from: https://sid.ir/paper/12714/fa

    IEEE: کپی

    نورامیر مظفری، هما فروهش تهرانی، علیرضا سالک مقدم، حسن انصاری، و علی مجتهدی، “بررسی گونه های مختلف انتروباکتریاسه در مواد غذایی آلوده ارسالی به آزمایشگاه کنترل مواد غذایی, آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران،” مجله علمی پزشکی جندی شاپور، vol. -، no. مسلسل 32، pp. 45–50، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/12714/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button