مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,186
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

838
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه شاخص های استرس گرمایی HSI و WBGT در نانوایی های ماشینی شهر همدان

صفحات

 صفحه شروع 46 | صفحه پایان 51

کلیدواژه

چکیده

 زمینه و هدف: استرس حرارتی امروزه یکی از فراگیرترین عوامل زیان آور محیط کار به شمار می رود. کارگران نانوایی ها یکی از فراگیر ترین جمعیت های کارگری در کشور می باشند که خصوصا در فصول و مناطق گرم و مرطوب تحت تاثیر این عامل قرار دارند. این مطالعه به منظور بررسی مواجهه کارگران شاغل در نانوایی های ماشینی سطح شهر همدان با استرس گرمایی از طریق مقایسه شاخص های استرس گرمایی HSI و WBGT انجام گردیده است.روش بررسی: بر اساس نتایج بررسی مرحله پایلوت طرح, تعداد 88 نانوایی به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب و کمیاب مهم برای تعیین شاخص های استرس گرمایی WBGT و HSI در محدوده استقرار کارگران نانوایی ها اندازه گیری گردید. در این تحقیق مقادیر پارامتر های مورد نیاز توسط WBGTmeter و رطوبت سنج ساخت CASELLA و آنمومتر پره ای اندازه گیری گردیده است.یافته ها: نتایج محاسبات شاخص های مورد نظر نشان داد که میانگین شاخص WBGT برابر 28.57±1.97°C و شاخص HSI برابر با %214.2±43.7 بوده است. نتایج تحلیل نشان داد که ضریب همبستگی پیرسون بین مقادیر شاخص HSI با WBGT بوده است (r=0.509), لیکن به دلیل وابستگی شدید شاخص HSI به سرعت جریان هوا (r=-0.811) مقادیر این شاخص دارای مقادیر بالاتر از حد انتظاری بوده است.نتیجه گیری: هر چند هر دو شاخص مورد نظر مقادیر استرس گرمایی را بیش از حد مجاز نشان داده اند, لیکن علی رغم تشابه محیطهای مورد بررسی, میانگین مقادیر شاخص WBGT نشان دهنده انحراف محدودی نسبت به حد مجاز و انحراف معیار کوچکی بوده است ولی مقادیر HSI نشان دهنده انحراف بسیار زیادی از حد مجاز بوده و پراکندگی داده های آن زیاد بوده است. با توجه به نتایج مطالعه توزیع شاخص HSI نسبت به WBGT دارای ضعفهای متعددی بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گل محمدی، رستم، حسنی، مجتبی، زمان پرور، علیرضا، علیایی، محمد، علی آبادی، محسن، و مهدوی، سکینه. (1385). مقایسه شاخص های استرس گرمایی HSI و WBGT در نانوایی های ماشینی شهر همدان. سلامت کار ایران، 3(4-3)، 46-51. SID. https://sid.ir/paper/128973/fa

    Vancouver: کپی

    گل محمدی رستم، حسنی مجتبی، زمان پرور علیرضا، علیایی محمد، علی آبادی محسن، مهدوی سکینه. مقایسه شاخص های استرس گرمایی HSI و WBGT در نانوایی های ماشینی شهر همدان. سلامت کار ایران[Internet]. 1385؛3(4-3):46-51. Available from: https://sid.ir/paper/128973/fa

    IEEE: کپی

    رستم گل محمدی، مجتبی حسنی، علیرضا زمان پرور، محمد علیایی، محسن علی آبادی، و سکینه مهدوی، “مقایسه شاخص های استرس گرمایی HSI و WBGT در نانوایی های ماشینی شهر همدان،” سلامت کار ایران، vol. 3، no. 4-3، pp. 46–51، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/128973/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button