Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

853
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

549
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر دریافت آلبالو در مقایسه با آلوپورینول بر سطح اسیداوریک سرم، بیومارکرهای استرس اکسیداتیو و فعالیت کبدی آنزیم گزانتین اکسیداز/گزانتین دهیدروژناز در موش های صحرایی هایپراوریسمیک

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 26

چکیده

 زمینه و هدف: کنترل تولید اسیداوریک مهم ترین عامل پیشگیری کننده و درمان کننده هایپراوریسمی است. هدف از این مطالعه, بررسی اثر تجویز خوراکی آلبالو در مقایسه با آلوپورینول بر سطح اسیداوریک سرم, بیومارکرهای استرس اکسیداتیو (ظرفیت توتال آنتی اکسیدانی و میزان پراکسیداسیون لیپیدی) و فعالیت کبدی آنزیم گزانتین اکسیداز/دهیدروژناز در موش صحرایی نرمال و هایپراوریسمیک بود. روش بررسی: 36 سر موش صحرایی نر از گونه ویستار با وزن تقریبی 200-180 گرم, به شش گروه تقسیم شدند: 1) نرمال, 2) نرمال+ آلبالو (5 گرم بر کیلوگرم), 3) نرمال+ آلوپورینول (5 میلی گرم بر کیلوگرم), 4) هایپراوریسمیک, 5) هایپراوریسمیک+ آلبالو (5 گرم بر کیلوگرم), 6) هایپراوریسمیک+ آلوپورینول (5 میلی گرم بر کیلوگرم). ترکیبات مورد آزمایش, روزانه یک بار و به مدت 14 روز به حیوانات گروه ها گاواژ گردید. برای ایجاد مدل حیوانی هایپراوریسمیک, از تجویز داخل صفاقی پتاسیم اکسونات (250 میلی گرم بر کیلوگرم) استفاده شد. یافته ها: سطح سرمی اسیداوریک در گروه هایپراوریسمیک دریافت کننده آلبالو در پایان مداخله به طور معنی داری در یک الگوی وابسته به زمان کاهش یافت (P<0.05). فعالیت آنزیم های گزانتین اکسیداز/گزانتین دهیدروژناز بعد از انجام مداخله به طور معنی داری در هر دو گروه نرمال و هایپراوریسمیک دریافت کننده آلبالو مهار شد (P<0.05). دریافت آلبالو هم چنین موجب بهبود قابل ملاحظه بیومارکرهای استرس اکسیداتیو در حیوانات مورد مطالعه گردید. با وجود آن که اثرات هایپواوریسمیک آلوپورینول در مقایسه با آلبالو بیشتر بود, ولی آلوپورینول نتوانست بیومارکرهای استرس اکسیداتیو را به طور معنی داری تغییر دهد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه, می توان از این ماده غذایی غنی از پلی فنل به عنوان مکمل درمانی همراه با داروی آلوپورینول برای کاهش عوارض جانبی آلوپورینول در درمان هایپراوریسمی و بیماری های ناشی از استرس اکسیداتیو استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدری، فاطمه، رشیدی، محمدرضا، حیدری، حمیدرضا، محمدشاهی، مجید، و کشاورز، سیدعلی. (1387). بررسی اثر دریافت آلبالو در مقایسه با آلوپورینول بر سطح اسیداوریک سرم, بیومارکرهای استرس اکسیداتیو و فعالیت کبدی آنزیم گزانتین اکسیداز/گزانتین دهیدروژناز در موش های صحرایی هایپراوریسمیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 2(2)، 21-26. SID. https://sid.ir/paper/132162/fa

    Vancouver: کپی

    حیدری فاطمه، رشیدی محمدرضا، حیدری حمیدرضا، محمدشاهی مجید، کشاورز سیدعلی. بررسی اثر دریافت آلبالو در مقایسه با آلوپورینول بر سطح اسیداوریک سرم, بیومارکرهای استرس اکسیداتیو و فعالیت کبدی آنزیم گزانتین اکسیداز/گزانتین دهیدروژناز در موش های صحرایی هایپراوریسمیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1387؛2(2):21-26. Available from: https://sid.ir/paper/132162/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه حیدری، محمدرضا رشیدی، حمیدرضا حیدری، مجید محمدشاهی، و سیدعلی کشاورز، “بررسی اثر دریافت آلبالو در مقایسه با آلوپورینول بر سطح اسیداوریک سرم, بیومارکرهای استرس اکسیداتیو و فعالیت کبدی آنزیم گزانتین اکسیداز/گزانتین دهیدروژناز در موش های صحرایی هایپراوریسمیک،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 2، no. 2، pp. 21–26، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132162/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا