مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

632
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

606
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مکمل یاری عصاره میوه انار بر روی شاخص های التهابی، چربی های خون و شاخص های گلایسمی در افراد دارای اضافه وزن و چاق: کارآزمایی بالینی تصادفی شده

صفحات

 صفحه شروع 14 | صفحه پایان 25

چکیده

 زمینه و هدف در مطالعات مختلف, اثرات متعدد آنتی اکسیدانی عصاره انار گزارش شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر 30 روزه مکمل خوراکی عصاره انار بر روی شاخص های التهابی, چربی های خون و شاخص های گلایسمی در افراد دارای اضافه وزن و چاق انجام شد. روش بررسی در این مطالعه تصادفی دو سوکور و کنترل شده با دارونما, 48 شرکت کننده چاق و دارای اضافه وزن به طور تصادفی (جهت دریافت 1000 میلی گرم عصاره انار یا پلاسبو به مدت 30 روز) از بین افراد بزرگسال (سن 60-30 سال) با شاخص توده بدنی 40-25 طی یک فراخوان انتخاب شدند. در شروع مطالعه و پس از 30 روز درمان, شاخص های تن سنجی شامل: دریافت غذا, غلظت پلاسمایی مالون دی آلدئید (MDA), اینترلوکین-6 و پروتئین واکنشگر-C با حساسیت بالا (hs-CRP) و سطح لیپید, گلوکز و انسولین سرم بررسی گردید. داده ها با استفاده از آزمون های تی تست مستقل و وابسته آنالیز شدند. یافته ها در این مطالعه, 30 روز مکمل یاری با عصاره انار باعث کاهش معنی داری در میزان سرمی گلوکز, انسولین, کلسترول تام, لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL), MDA, IL-6 و hs-CRP شد. همچنین لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL), به طور معنی داری پس از مکمل یاری با عصاره انار در مقایسه با گروه دارونما افزایش یافت. نتیجه گیری مکمل یاری با عصاره انار می تواند با کاهش دادن التهاب سیستمیک و کاهش چربی های خون, در کاهش عوارض مرتبط با چاقی و اضافه وزن موثر باشد؛ بنابراین انجام کارآزمایی های بالینی با حجم نمونه بالاتر جهت اثبات این اثرات ضروری به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زارع زاده، میثم، ساعدی صومعه علیا، احمد، حسینی، بنفشه، و امامی، محمدرضا. (1398). تاثیر مکمل یاری عصاره میوه انار بر روی شاخص های التهابی, چربی های خون و شاخص های گلایسمی در افراد دارای اضافه وزن و چاق: کارآزمایی بالینی تصادفی شده. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 13(8 )، 14-25. SID. https://sid.ir/paper/132310/fa

    Vancouver: کپی

    زارع زاده میثم، ساعدی صومعه علیا احمد، حسینی بنفشه، امامی محمدرضا. تاثیر مکمل یاری عصاره میوه انار بر روی شاخص های التهابی, چربی های خون و شاخص های گلایسمی در افراد دارای اضافه وزن و چاق: کارآزمایی بالینی تصادفی شده. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1398؛13(8 ):14-25. Available from: https://sid.ir/paper/132310/fa

    IEEE: کپی

    میثم زارع زاده، احمد ساعدی صومعه علیا، بنفشه حسینی، و محمدرضا امامی، “تاثیر مکمل یاری عصاره میوه انار بر روی شاخص های التهابی, چربی های خون و شاخص های گلایسمی در افراد دارای اضافه وزن و چاق: کارآزمایی بالینی تصادفی شده،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 13، no. 8 ، pp. 14–25، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132310/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button