مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

873
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

209
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر روغن هسته انار بر فراسنج های لیپیدی و مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی: کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور

صفحات

 صفحه شروع 425 | صفحه پایان 432

چکیده

 مقدمه: این مطالعه با هدف تعیین اثرات روغن هسته انار PSO ((Pomegranate seed oil بر روی فراسنج های لیپیدی سرم در افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی انجام شد.روش ها: در این کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور که بر روی 51 بیمار مبتلا به هیپرلیپیدمی انجام شد, بیماران در دو گروه مورد و شاهد قرار گرفتند که به ترتیب 2 کپسول 400 میلی گرمی PSO و 2 کپسول 400 میلی گرمی دارونما در روز به مدت 4 هفته دریافت نمودند. غلظت کلسترول تام, تری گلیسرید, LDL-C, ال دی ال اکسیده (Ox-LDL), گلوکز و انسولین ناشتا در ابتدای مطالعه و پس از 4 هفته اندازه گیری شد.یافته ها: میانگین غلظت تری گلیسرید و نسبت تری گلیسرید به HDL- کلسترول در گروه مورد پس از 4 هفته نسبت به مقادیر پایه کاهش معنی دار [به ترتیب 2.75±1.40 در مقابل 3.45±1.56 میلی مول در لیتر, (0.009=P) و 5.7±4.6 در مقابل 7.5±5.0, (0.031=P)] داشت. اثر کاهش در گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد برای میانگین غلظت نسبت کلسترول به HDL-کلسترول پس از تعدیل مقادیر پایه معنی دار بود [5.4±1.5 در مقابل 5.9±1.4, (P<0.05)]. میانگین تغییرات در گروه مورد در مقابل گروه شاهد برای غلظت HDL-کلسترول برحسب میلی مول بر لیتر [0.13 در مقابل -0.02] و میانگین تغییرات نسبت کلسترول به HDL-کلسترول [-0.42 در مقابل 0.01] معنی دار بود. میزان غلظت کلسترول, LDL-کلسترول, گلوگز سرم, انسولین و متغیرهای ترکیب بدن تغییری نکرد.نتیجه گیری: مصرف PSO در افراد هیپرلیپیدمی به مدت 4 هفته سبب کاهش تری گلیسرید سرم, نسبت تری گلیسرید به HDL-کلسترول و نسبت کلسترول به HDL-کلسترول می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    چاری، عبدالرضا، میرمیران، پروین، اصغری، گلاله، هدایتی، مهدی، آموزگار، عطیه، شفیعی، عباس، و عزیزی، فریدون. (1390). تاثیر روغن هسته انار بر فراسنج های لیپیدی و مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی: کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 10(4 (پیاپی 38))، 425-432. SID. https://sid.ir/paper/459429/fa

    Vancouver: کپی

    چاری عبدالرضا، میرمیران پروین، اصغری گلاله، هدایتی مهدی، آموزگار عطیه، شفیعی عباس، عزیزی فریدون. تاثیر روغن هسته انار بر فراسنج های لیپیدی و مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی: کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1390؛10(4 (پیاپی 38)):425-432. Available from: https://sid.ir/paper/459429/fa

    IEEE: کپی

    عبدالرضا چاری، پروین میرمیران، گلاله اصغری، مهدی هدایتی، عطیه آموزگار، عباس شفیعی، و فریدون عزیزی، “تاثیر روغن هسته انار بر فراسنج های لیپیدی و مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی: کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 10، no. 4 (پیاپی 38)، pp. 425–432، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/459429/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button