مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,249
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

728
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های جداشده از محتویات و پوسته تخم مرغ های صنعتی در شهر قم

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 75

چکیده

 زمینه و هدف: تخم مرغ به صورت مستقیم در سلامت تغذیه ای خانواده تاثیر می گذارد. مهم ترین آلودگی های این محصول, حضور باکتری های پاتوژن می باشد. این تحقیق با هدف ارزیابی میزان مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های سالمونلا, اشرشیاکلی و استافیلوکوک اورئوس انجام شد.روش بررسی: پس از انجام مراحل کشت و جداسازی, باکتری های استافیلوکوک اورئوس, اشرشیاکلی و سالمونلا از پوسته و محتویات تخم مرغ جدا شدند. سپس تعیین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن آگار انجام شد.یافته ها: در این مطالعه, 22% از نمونه های سطح تخم مرغ ها به استافیلوکوک اورئوس, 4% به اشرشیاکلی و 5% به سالمونلا آلوده بودند, همچنین 2% از نمونه های محتویات به استافیلوکوک اورئوس, 1% به اشرشیاکلی و 1% به سالمونلا آلوده بود.در بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های جداشده از محتویات, بیشترین میزان مقاومت استافیلوکوک اورئوس به آمپی سیلین, جنتامایسین و در باکتری اشرشیاکلی به آمپی سیلین, کلیندامایسین و پنی سیلین بود. باکتری سالمونلا به طورکامل در برابر تمامی آنتی بیوتیک های مورد استفاده مقاومت نشان داد. در بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های جداشده از سطح, در باکتری استافیلوکوک اورئوس, بیشترین مقاومت به کلیندامایسین و پنی سیلین و در اشرشیاکلی به آمپی سیلین, سفوتاکسیم و پیپراسیلین بود. باکتری سالمونلا, میانگین مقاومتی بسیار بالایی نسبت به تمامی دیسک های مورد استفاده نشان داد.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد عدم توجه به نکات لازم در هنگام نگهداری و مصرف تخم مرغ می تواند منجر به انتقال باکتری های پاتوژن گردد. همچنین با توجه به مقاومت بالای آنتی بیوتیکی باکتری های جداشده می بایست از مصرف بی رویه و ناآگاهانه آنتی بیوتیک در جیره غذایی مرغ ها که می تواند منجر به ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی گردد, جلوگیری به عمل آید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیرحاجاتی مهاباد، رحیم، طبیبی، مریم، یعقوبی، سمانه، بختیاری زاده، فاطمه، و موسوی، نجمه سادات. (1394). بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های جداشده از محتویات و پوسته تخم مرغ های صنعتی در شهر قم. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 9(11)، 69-75. SID. https://sid.ir/paper/132330/fa

    Vancouver: کپی

    پیرحاجاتی مهاباد رحیم، طبیبی مریم، یعقوبی سمانه، بختیاری زاده فاطمه، موسوی نجمه سادات. بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های جداشده از محتویات و پوسته تخم مرغ های صنعتی در شهر قم. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1394؛9(11):69-75. Available from: https://sid.ir/paper/132330/fa

    IEEE: کپی

    رحیم پیرحاجاتی مهاباد، مریم طبیبی، سمانه یعقوبی، فاطمه بختیاری زاده، و نجمه سادات موسوی، “بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های جداشده از محتویات و پوسته تخم مرغ های صنعتی در شهر قم،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 9، no. 11، pp. 69–75، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132330/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button