مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

806
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

615
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین آلودگی سالمونلایی تخم مرغ های بومی استان کهگیلویه و بویراحمد با استفاده از تکنیک PCR و ارزیابی مقاومت دارویی

صفحات

 صفحه شروع 178 | صفحه پایان 187

چکیده

 زمینه و هدف: بیماری های منتقل شده از راه غذا, یکی از مشکلات اصلی بهداشتی و اقتصادی در بین کشورهای صنعتی و غیرصنعتی می باشند. هدف از این مطالعه تعیین آلودگی سالمونلایی تخم مرغ های بومی استان کهگیلویه و بویراحمد به روش PCR و ارزیابی مقاومت دارویی آنها بود.روش بررسی: این مطالعه مقطعی - توصیفی بر روی 210 عدد تخم مرغ بومی جمع آوری شده از استان کهگیلویه و بویراحمد انجام شد. آزمایش های بیوشیمایی برای تعیین هویت باکتری های جدا شده انجام شد. باکتری هایی که دارای واکنش های مشکوک به سالمونلا بودند به وسیله آزمایش PCR با پرایمر اختصاصی ژن invA بررسی شدند. داده ها با آزمون های آماری فیشر و مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: تعداد 14 عدد از تخم مرغ ها (6.66 درصد) آلوده به جنس سالمونلا بودند. بیشترین آلودگی مربوط به منطقه دهدشت و کمترینی آلودگی مربوط به مناطق چاروسا, دیشموک, لنده و باشت بود. ارتباط معنی داری بین نوع و میزان آلودگی و منطقه مورد نظر وجود نداشت. در بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی بیشترین مقاومت به پنی سیلین (100 درصد) وجود داشت.نتیجه گیری: عوامل میکروبی از جمله سالمونلاها می توانند موجب فساد مواد غذایی و بروز بیماری شوند. جهت پرهیز از ایجاد مقاومت در سالمونلا توصیه می شود از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک در دامداری ها و مرغداری ها اجتناب نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    منادی، مهدی، کارگر، محمد، نقی ها، اصغر، و محمدی، رضا. (1393). تعیین آلودگی سالمونلایی تخم مرغ های بومی استان کهگیلویه و بویراحمد با استفاده از تکنیک PCR و ارزیابی مقاومت دارویی. ارمغان دانش، 19(2 (پی در پی 85))، 178-187. SID. https://sid.ir/paper/78006/fa

    Vancouver: کپی

    منادی مهدی، کارگر محمد، نقی ها اصغر، محمدی رضا. تعیین آلودگی سالمونلایی تخم مرغ های بومی استان کهگیلویه و بویراحمد با استفاده از تکنیک PCR و ارزیابی مقاومت دارویی. ارمغان دانش[Internet]. 1393؛19(2 (پی در پی 85)):178-187. Available from: https://sid.ir/paper/78006/fa

    IEEE: کپی

    مهدی منادی، محمد کارگر، اصغر نقی ها، و رضا محمدی، “تعیین آلودگی سالمونلایی تخم مرغ های بومی استان کهگیلویه و بویراحمد با استفاده از تکنیک PCR و ارزیابی مقاومت دارویی،” ارمغان دانش، vol. 19، no. 2 (پی در پی 85)، pp. 178–187، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/78006/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button