مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,629
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

798
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی و شناسایی باکتری های لاکتوباسیلوس با پتانسیل پروبیوتیکی از لبنیات سنتی کرمان

صفحات

 صفحه شروع 24 | صفحه پایان 34

چکیده

 زمینه و اهداف: لاکتوباسیلوس ها متداول ترین سویه های پروبیوتیکی هستند که دارای خصوصیت ضدمیکروبی نیز می باشند. هدف از این پژوهش, مطالعه خصوصیت پروبیوتیکی و اثر ضدمیکروبی لاکتوباسیلوس های بومی جدا شده از لبنیات می باشد.مواد و روش ها: در این تحقیق 26 سویه لاکتوباسیلوس از نمونه های شیر, ماست و پنیر بومی, جداسازی شدند. تمامی جدایه ها از نظر مقاومت به اسید (pH های 2, 3 و 4) و غلظت های نمک های صفراوی (0.3, 0.5 و %1 وزنی/حجمی) مورد بررسی قرار گرفتند. اثر ضد میکروبی این جدایه ها بر روی باکتری های پاتوژن لیستریا منوسیتوژنز, انتروکوکوس فکالیس, اشریشیا کلی 1330 PTCC, استافیلوکوکوس اورئوس 1112 PTCC و باسیلوس سرئوس 1015 PTCC با استفاده از روش چاهک, مطالعه شد. سپس سویه های مقاوم به شرایط اسیدی و نمک های صفراوی که اثر ضدمیکروبی خوبی از خود نشان دادند, توسط توالی یابی ژن 16S rRNA شناسایی شدند.یافته ها: در پژوهش حاضر %96.15 جدایه ها توانستند رشد باکتری های پاتوژن را مهار نمایند. %61.5 جدایه ها به ph2 و %84.62 به غلظت %0.3 نمک صفراوی مقاوم بودند ولی تنها دو سویه 53C و 22CL بیشترین تحمل را در شرایط اسیدی و غلظت بالای نمک های صفراوی از خود نشان دادند. بر اساس آنالیز فیلوژنتیکی بر پایه توالی یابی 16S rRNA مشخص گردید این دو سویه به گونه لاکتوباسیلوس کازئی تعلق دارند.نتیجه گیری: بر اساس یافته های به دست آمده می توان از دو سویه مقاوم جدا شده به عنوان آغازگرهای پروبیوتیکی در تهیه فراورده های لبنی پروبیوتیک, استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رخ تابناک، نجمه، خالقی، موج، و ساسان، حسینعلی. (1395). جداسازی و شناسایی باکتری های لاکتوباسیلوس با پتانسیل پروبیوتیکی از لبنیات سنتی کرمان. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، 10(1)، 24-34. SID. https://sid.ir/paper/132607/fa

    Vancouver: کپی

    رخ تابناک نجمه، خالقی موج، ساسان حسینعلی. جداسازی و شناسایی باکتری های لاکتوباسیلوس با پتانسیل پروبیوتیکی از لبنیات سنتی کرمان. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران[Internet]. 1395؛10(1):24-34. Available from: https://sid.ir/paper/132607/fa

    IEEE: کپی

    نجمه رخ تابناک، موج خالقی، و حسینعلی ساسان، “جداسازی و شناسایی باکتری های لاکتوباسیلوس با پتانسیل پروبیوتیکی از لبنیات سنتی کرمان،” مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، vol. 10، no. 1، pp. 24–34، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132607/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا