مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,592
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

740
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مراحل تغییر رژیم غذایی و نگرش به تغذیه در دانشجویان پرستاری و مامایی دانشکده پرستاری - مامایی فاطمه (س) شیراز

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 80

چکیده

 مقدمه: تغذیه نقش مهمی را در حفظ سلامتی و جلوگیری از بیماری ها ایفا می کند. نگرش دانشجویان نسبت غذا می تواند نیز نقش اساسی رفتار غذایی آن ها دارد. این مطالعه به منظور تعیین مراحل تغییر رژیم غذایی با توجه به متغیرهای دموگرافیکی – اجتماعی (سن, جنس, وضعیت تاهل, سال و رشته تحصیلی, شاخص توده بدنی) و نیز نگرش به تغذیه در دانشجویان پرستاری و مامایی شیراز انجام شد.روش: این مطالعه توصیفی بر روی 300 نفر از دانشجویان پرستاری و مامایی سال های اول تا چهارم شیراز انجام گردیده است. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه و به روش مصاحبه توسط مصاحبه کنندگانی آموزش دیده صورت گرفته است. پرسشنامه بر اساس مدل تغییر رفتار ترنس تئورتیکی پروچاسکا که دارای 6 حیطه تغییر در رفتارهای تغذیه ای مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها با استفاده از برنامه SPSS مورد تحلیل قرار گرفت.یافته ها: داده ها نشان می دهد که %29.3 دانشجویان در مرحله پیش اندیشی, %50.3 در مرحله پویا (اندیشیدن, آمادگی و عمل), %11 در مرحله حفظ و نگهداری و %9.3 در مرحله برگشت قرار داشتند. بیشتر افراد مورد مطالعه با میانگین سنی 21.5 سال در مرحله پویا قرار داشتند. بیشتر آقایان (%48.8) در مرحله پیش اندیشی و بیشتر خانم ها (%53.6) در مرحله پویا (شامل مراحل اندیشیدن, آمادگی, عمل) قرار داشتند. بیشتر افراد مجرد و نیز متاهل در مرحله پویا قرار گرفته بودند (به ترتیب %48.8, %58.1). بیشتر دانشجویان پرستاری و مامایی (به ترتیب: %47.3, 558.9) و نیز بیشتر دانشجویان سال های اول تا چهارم (به ترتیب %47.8, %55.9, %49.4, %47.8) در مرحله پویا قرار داشتند. اکثر افراد قرار گرفته در هر سه طبقه بندی طبقه بندی کم وزن, دارای وزن طبیعی و اضافه وزن در مرحله پویا قرار داشتند (به ترتیب: %53.9, %49.6, %51.8). داده های مربوط به نگرش به تغذیه نشان می دهد, بیشتر دانشجویان پرستاری و مامایی, نیاز به تغییر در رژیم غذایی را در خود احساس می کنند (به ترتیب: %51 و %59). به جنبه های تغذیه ای مواد خوراکی فکر می کنند (به ترتیب: %78.4 و %82) و نسبت به گزینه کسب اطلاعات در مورد تغذیه سالم موافق هستند (به ترتیب: %83.3 و %85.9).نتیجه گیری: وضعیت دانشجویان پرستاری و مامایی شیراز, از نظر مراحل تغییر رفتارهای رژیم غذایی و نیز نگرش به تغذیه مثبت بوده است. به نظر می رسد که توجه به آموزش اصول تغذیه و به کارگیری آن در روند آموزشی دانشجویان که به منظور مدیریت مسایل بیمار در زمینه تغذیه صورت می گیرد عامل مهمی در دستیابی به نتایج فوق الذکر باشد. پیشنهاد می شود انجام این پژوهش بر روی سایر دانشجویان پرستاری و مامایی و نیز سایر رشته های دانشگاهی در سطح وسیع تری تکرار گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شفاخواه، مهناز، و معطری، مرضیه. (1388). بررسی مراحل تغییر رژیم غذایی و نگرش به تغذیه در دانشجویان پرستاری و مامایی دانشکده پرستاری - مامایی فاطمه (س) شیراز. پژوهش پرستاری، 4(12-13)، 71-80. SID. https://sid.ir/paper/138087/fa

    Vancouver: کپی

    شفاخواه مهناز، معطری مرضیه. بررسی مراحل تغییر رژیم غذایی و نگرش به تغذیه در دانشجویان پرستاری و مامایی دانشکده پرستاری - مامایی فاطمه (س) شیراز. پژوهش پرستاری[Internet]. 1388؛4(12-13):71-80. Available from: https://sid.ir/paper/138087/fa

    IEEE: کپی

    مهناز شفاخواه، و مرضیه معطری، “بررسی مراحل تغییر رژیم غذایی و نگرش به تغذیه در دانشجویان پرستاری و مامایی دانشکده پرستاری - مامایی فاطمه (س) شیراز،” پژوهش پرستاری، vol. 4، no. 12-13، pp. 71–80، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/138087/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button