مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,285
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

786
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مهار رشد مخمرهای عامل فساد مواد غذایی توسط اسانس بادرنجبویه (Melissa officinalis) و عصاره پونه (Mentha pulegium)

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 54

چکیده

 مقدمه: اسانس بادرنجبویه (Melissa officinalis) و عصاره پونه (Mentha pulegium) به عنوان طعم دهنده در صنعت غذا استفاده می شوند وفعالیت ضد میکروبی این گیاهان در مطالعات گوناگون نشان داده شده است. هدف از این پژوهش بررسی اثر ضد مخمری اسانس بادرنجبویه وعصاره پونه علیه سه مخمر عامل فساد مواد غذایی می باشد.مواد و روش ها: ترکیبات شیمیایی اسانس بادرنجبویه توسط دستگاه GC/MS شناسایی شد و میزان فنل کل عصاره پونه با استفاده از روش فولین سیوکالتو ارزیابی گردید. فعالیت ضد مخمری اسانس و عصاره با استفاده از روش میکرودایلوشن مورد بررسی قرارگرفت.یافته ها: ژرانیل استات (%25.287), سیترال (%12.378), زد-سیترال (%14.3), ای – سیترال (%9.447) و ژرانیول (%9.55) به عنوان ترکیبات عمده اسانس بادرنجبویه جداسازی و شناسایی گردید. میزان فنل کل برحسب میلی گرم گالیک اسید بر گرم عصاره پونه برابر 252.48±0.2 تعیین شد. حداقل غلظت بازدارندگی اسانس بادرنجبویه در برابر ساکارومایسس سرویزیه, کلویورومایسس مارکسیانوس و رودوتورولا گلوتنیس به ترتیب برابر 1.562, 3.125 و 0.195 mL/mL و میزان حداقل غلظت بازدارندگی عصاره پونه نیز به ترتیب 17.5, 14.583 و 14.583 mg/ml مشاهده شد. نتیجه گیری: اسانس بادرنجبویه و عصاره پونه دارای فعالیت ضد مخمری مناسبی می باشند.بنابراین می توان از اسانس بادرنجبویه و عصاره پونه به عنوان یک ترکیب نگهدارنده طبیعی در صنعت غذا استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عیسی زاده رازلیقی، سمیرا، خمیری، مرتضی، صادقی، علیرضا، کاشانی نژاد، مهدی، و میرزایی، حبیب اله. (1395). بررسی مهار رشد مخمرهای عامل فساد مواد غذایی توسط اسانس بادرنجبویه (Melissa officinalis) و عصاره پونه (Mentha pulegium). علوم غذایی و تغذیه، 14(1 (پیاپی 53))، 47-54. SID. https://sid.ir/paper/143100/fa

    Vancouver: کپی

    عیسی زاده رازلیقی سمیرا، خمیری مرتضی، صادقی علیرضا، کاشانی نژاد مهدی، میرزایی حبیب اله. بررسی مهار رشد مخمرهای عامل فساد مواد غذایی توسط اسانس بادرنجبویه (Melissa officinalis) و عصاره پونه (Mentha pulegium). علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1395؛14(1 (پیاپی 53)):47-54. Available from: https://sid.ir/paper/143100/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا عیسی زاده رازلیقی، مرتضی خمیری، علیرضا صادقی، مهدی کاشانی نژاد، و حبیب اله میرزایی، “بررسی مهار رشد مخمرهای عامل فساد مواد غذایی توسط اسانس بادرنجبویه (Melissa officinalis) و عصاره پونه (Mentha pulegium)،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 14، no. 1 (پیاپی 53)، pp. 47–54، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143100/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button