مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,872
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

939
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی شیمیایی روغن استخراج شده از بخش گوشتی دو واریته میوه آووکادو کشت شده در شمال ایران

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 50

چکیده

 مقدمه: منابع گیاهی منابع مهم روغنی جهت کاربردهای غذایی, صنعتی و دارویی هستند. هیچ منبع روغنی به تنهایی نمی تواند جهت تامین تمام اهداف موثر باشد چرا که منابع روغنی متعدد دارای ترکیبات متفاوتی می باشند و بنابراین تحقیق در زمینه منابع روغنی جدید ضروری است. این مجموعه تحقیقی پیرامون روغن حاصل از دو واریته میوه آووکادو کشت شده در شمال ایران و مقایسه آنها با یکدیگر است.مواد و روش ها: دو واریته Hass و Fuerte میوه آووکادو از یکی از باغ های تولید کننده نهال و میوه آووکادو واقع در استان مازندران تهیه گردید. پس از استخراج روغن به روش سوکسله از بخش گوشتی دو واریته, آزمون های شیمیایی شامل تعیین ترکیب اسیدهای چرب, درصد اسیدچرب آزاد, اندیس یدی, اندیس صابونی, درصد ترکیبات غیرصابونی شونده, زمان مقاومت به اکسید شدن و شناسایی استرول ها و توکوفرول ها انجام شد.یافته ها: نتایج حاصل از آنالیز اسیدهای چرب نشان داد که در هر دو واریته اسیدچرب غالب اسید اولئیک بوده و سایر اسیدهای چرب پالمیتیک, لینولئیک و پالمیتولئیک می باشند. واریته Fuerteبیشترین میزان اسیدچرب آزاد و اندیس یدی را داشته و واریته Hass بیشترین درصد ترکیبات غیرقابل صابونی شونده, بالاترین زمان مقاومت به اکسیدشدن و بیشترین اندیس صابونی را دارا می باشد. همچنین بتا سیتواسترول, استرول غالب و آلفا - توکوفرول, توکوفرول اصلی روغن آووکادو می باشد.نتیجه گیری: با توجه به یافته های حاصل شده, میوه آووکادو از نظر ارزش تغذیه ای می تواند رقیبی برای روغن زیتون به شمار آید و واریته Hass بدلیل داشتن خصوصیات مطلوب تر و همچنین میزان روغن بالاتر مناسب تر از واریته Fuerte معرفی می گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایزدیار، دنیا، قراچورلو، مریم، غیاثی طرزی، بابک، و عزیزی نژاد، رضا. (1390). ارزیابی شیمیایی روغن استخراج شده از بخش گوشتی دو واریته میوه آووکادو کشت شده در شمال ایران. علوم غذایی و تغذیه، 8(4 (پیاپی 32))، 37-50. SID. https://sid.ir/paper/143122/fa

    Vancouver: کپی

    ایزدیار دنیا، قراچورلو مریم، غیاثی طرزی بابک، عزیزی نژاد رضا. ارزیابی شیمیایی روغن استخراج شده از بخش گوشتی دو واریته میوه آووکادو کشت شده در شمال ایران. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1390؛8(4 (پیاپی 32)):37-50. Available from: https://sid.ir/paper/143122/fa

    IEEE: کپی

    دنیا ایزدیار، مریم قراچورلو، بابک غیاثی طرزی، و رضا عزیزی نژاد، “ارزیابی شیمیایی روغن استخراج شده از بخش گوشتی دو واریته میوه آووکادو کشت شده در شمال ایران،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 8، no. 4 (پیاپی 32)، pp. 37–50، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143122/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button