مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,882
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,071
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی وی‍ژگیهای شیمیایی روغن استخراج شده از دانه شاهدانه

صفحات

 صفحه شروع 52 | صفحه پایان 60

چکیده

 مقدمه: شاهدانه از جمله دانه هایی است که برخلاف شهرت جهانی و قدمت کشت طولانی آن در ایران,  به عنوان یک منبع خوراکی و صنعتی در کشورمان مورد توجه نبوده است درحالیکه روغن آن به علت ارزش های غذایی و دارویی همواره مورد توجه محققین قرار گرفته است. لذا در این تحقیق سعی بر این است که در راستای دستیابی به منابع جدید روغن های خوراکی, روغن شاهدانه و خصوصیات شیمیایی آن مورد بررسی قرار گیرد.مواد و روش ها: در این تحقیق پس از تعیین درصد رطوبت شاهدانه, روغن آن توسط حلال استخراج گردید و خصوصیات روغن استخراج شده شامل ترکیب اسیدهای چرب, اندیس یدی, اندیس صابونی, اندیس پراکسید, درصد اسیدهای چرب آزاد, زمان پایداری روغن و ترکیبات غیرصابونی شونده آن مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: بر اساس نتایج بدست آمده شاهدانه به طور متوسط دارای 34 درصد وزنی روغن با محتوای 54 درصد لینولئیک اسیـد, 18.4 درصد آلفالنیولنیک اسید و 1 درصد گامالنیولنیک اسید می باشد. نسبت اسید لینولئیک به اسید لنیولنیـک برابر 3 به 1 است که نسبت مناسبی از نظر تغذیه ای برای سلامت بدن می باشد. زمان مقاومت به اکسید شدن روغن شاهدانه در دمای 110°C برابر با 2.9 ساعت می باشد که با توجه به اینکه روغن شاهدانه, حاوی میزان بالایی از اسیدهای چرب غیر اشباع می باشد, پایداری نسبتا مناسبی در برابر اکسیداسیون دارد. روغن شاهدانه حاوی 570mg/kg توکوفرول می باشد که توکوفرول عمده آن گاما توکوفرول است. همچنین روغن شاهدانه حاوی 3294mg/kg استرول می باشد که استرول عمده آن بتاسیتواسترول می باشد.نتیجه گیری: روغن شاهدانه را که مجموع اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع آن در حدود 90 درصد کل اسیدهای چرب می باشد را می توان بعنوان یکی از برترین روغنهای گیاهی از نظر محتوای اسیدهای چرب ضروری به حساب آورد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاهوردی، افسانه، قراچورلو، مریم، و حسینی، سیدابراهیم. (1390). ارزیابی وی‍ژگیهای شیمیایی روغن استخراج شده از دانه شاهدانه. علوم غذایی و تغذیه، 8(2 (پیاپی 30))، 52-60. SID. https://sid.ir/paper/143164/fa

    Vancouver: کپی

    شاهوردی افسانه، قراچورلو مریم، حسینی سیدابراهیم. ارزیابی وی‍ژگیهای شیمیایی روغن استخراج شده از دانه شاهدانه. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1390؛8(2 (پیاپی 30)):52-60. Available from: https://sid.ir/paper/143164/fa

    IEEE: کپی

    افسانه شاهوردی، مریم قراچورلو، و سیدابراهیم حسینی، “ارزیابی وی‍ژگیهای شیمیایی روغن استخراج شده از دانه شاهدانه،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 8، no. 2 (پیاپی 30)، pp. 52–60، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143164/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button