مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

758
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,029
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پوشش دهی توام باکتری بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و بتاکاروتن با استفاده از کازئین و کاراگینان و بررسی ماندگاری در طول زمان و در شرایط شبیه سازی شده اسید معده

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 80

چکیده

 مقدمه: باکتری بیفیدوباکتریوم بیفیدوم بعنوان یک باکتری پروبیوتیک اثرات مفیدی بر سلامت انسان دارد. بتاکاروتن نیز به عنوان آنتی اکسیدان در غنی سازی بسیاری از فرآورده های غذایی بکار می رود. این ترکیبات بسیار حساس بوده و معمولا از ماندگاری کمی برخوردارند و ریزپوشانی تاثیر قابل ملاحظه ای بر افزایش ماندگاری آن ها دارد. در این بررسی اثر ریزپوشانی به روش خشک کردن انجمادی برروی زنده مانی باکتری بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و پایداری بتاکاروتن, به صورت توام مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: ابتدا امولسیون بتاکاروتن با محلول کازئینات سدیم و کاراگینان تهیه گردید و با یک سوسپانسیون غلیظ از باکتری بیفیدوباکتریوم بیفیدوم مخلوط شد. سپس نمونه ها توسط دستگاه خشک کن انجمادی آبگیری شد. در ادامه میزان زنده مانی باکتری و ماندگاری بتاکاروتن در نمونه های پوشش دار شده در زمان صفر و در طی نگهداری در دمای 4 و 25 درجه سانتی گراد به مدت یک ماه و هم چنین در شرایط شبیه سازی شده اسید معده بررسی گردید و با نمونه ریزپوشانی نشده در شرایط مشابه مقایسه شد. یافته ها: نتایج نشان داد ریزپوشانی اثر مثبتی بر روی زنده مانی باکتری بیفیدوباکتر و پایداری بتاکاروتن دارد. هم چنین حضور بتاکاروتن در نمونه های ریزپوشانی شده به صورت معنی داری (P<0.05) باعث افزایش زنده مانی باکتری ریزپوشانی شده در طول زمان نگهداری شد. ریزپوشانی بر روی زنده مانی باکتری در شرایط شبیه سازی معده نیز تاثیر مثبت داشت. نتیجه گیری: ریزپوشانی باکتری بیفیدوباکتریوم بیفیدوم به صورت توام با بتاکاروتن به روش خشک کردن انجمادی با پوشش کازئین و کاراگینان شرایط مساعدی را برای افزایش زنده مانی باکتری و پایداری بتاکاروتن در طول ذخیره سازی و شرایط شبیه سازی شده معده ایجاد کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پورسیف اله، اعظم، زارع، داوود، و میرزایی، مهتا. (1397). پوشش دهی توام باکتری بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و بتاکاروتن با استفاده از کازئین و کاراگینان و بررسی ماندگاری در طول زمان و در شرایط شبیه سازی شده اسید معده. علوم غذایی و تغذیه، 15(4 (پیاپی 60) )، 69-80. SID. https://sid.ir/paper/143193/fa

    Vancouver: کپی

    پورسیف اله اعظم، زارع داوود، میرزایی مهتا. پوشش دهی توام باکتری بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و بتاکاروتن با استفاده از کازئین و کاراگینان و بررسی ماندگاری در طول زمان و در شرایط شبیه سازی شده اسید معده. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1397؛15(4 (پیاپی 60) ):69-80. Available from: https://sid.ir/paper/143193/fa

    IEEE: کپی

    اعظم پورسیف اله، داوود زارع، و مهتا میرزایی، “پوشش دهی توام باکتری بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و بتاکاروتن با استفاده از کازئین و کاراگینان و بررسی ماندگاری در طول زمان و در شرایط شبیه سازی شده اسید معده،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 15، no. 4 (پیاپی 60) ، pp. 69–80، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143193/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button