مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,883
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,194
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی غلظت بنزوات و سوربات در مواد غذایی مختلف در آذربایجان شرقی

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 52

چکیده

 مقدمه: بنزوات و سوربات برای جلوگیری از رشد میکروارگانیسم ها و برای افزایش ماندگاری مواد غذایی در اکثر محصولات غذایی استفاده می شوند. هدف از این مطالعه ارزیابی وضعیت آلودگی نمونه های مواد غذایی به این دو نگهدارنده با تکنیک میکرواستخراج مایع- مایع پخشی و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا بود. بنابراین در بین اقلام غذایی سعی شد که پرمصرف ترین آن ها, همچنین مواد غذایی که مصرف بنزوات و سوربات در آن ها هم مجاز و هم غیرمجاز می باشند انتخاب شوند.مواد و روش ها: هشت نوع ماده غذایی شامل نوشابه (n=15), آب میوه (n=15), دوغ (n=15), شیر (n=15) UHT, رب گوجه فرنگی (n=15), سس کچاپ (n=15), کیک (n=15) و نان صنعتی (n=9) برای آنالیز بنزوات و سوربات انتخاب شدند. برای آنالیز نمونه ها از روش میکرواستخراج مایع- مایع پخشی همراه با کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا استفاده گردید. شرایط بهینه ای که برای روش میکرواستخراج مایع- مایع پخشی به دست آمده بود شامل: حجم نمونه (5 میلی لیتر)؛ حجم محلول استخراجی (کلروفرم, 250 میکرولیتر)؛ حجم محلول پخش شونده (استون, 1.2 میلی لیتر)؛ مقدار نمک به ازای هر 5 میلی لیتر حجم نمونه (0.75 گرم) و pH نمونه (4) بود.یافته ها: از 114 ماده غذایی آنالیز شده بنزوات در 107 نمونه (93.8 درصد) و سوربات در 60 نمونه (52.6 درصد) شناسایی شد. مقدار بنزوات در نمونه ها از مقدار کمتر از 0.1 تا 1520 میکروگرم بر میلی لیتر متغیر بود و مقدار سوربات هم در دامنه 2305-0.08 میلی گرم در میلی لیتر قرار داشت. در بین نمونه های مواد غذایی؛ نمونه های نوشابه با مقدار بنزوات 1520 میکروگرم بر میلی لیتر و مقدار سوربات 2305 میکروگرم بر میلی لیتر بیشترین مقدار را دارا بودند. در مجموع مقدار بنزوات در 74.1 درصد نمونه ها و مقدار سوربات در 24.9 درصد نمونه ها بالاتر از حد مجاز برای این دو نگهدارنده در استاندارد ملی بودند, که در این میان نمونه های نوشابه و دوغ بیشترین درصد تقلبات را داشتند.نتیجه گیری: به طور کلی مقدار سوربات و بنزوات در نوشابه ها, دوغ ها, آب میوه ها, شیرUHT , رب گوجه فرنگی و سس کچاپ بیشتر از حد مجاز استاندارد ملی اما مقدار این دو نگهدارنده در نان های صنعتی و کیک ها کمتر از حد مجاز استاندارد ملی بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    جوانمردی، فردین، براتی، میثم، نعمتی، محبوب، و عارف حسینی، سیدرفیع. (1396). بررسی غلظت بنزوات و سوربات در مواد غذایی مختلف در آذربایجان شرقی. علوم غذایی و تغذیه، 14(4 (پیاپی 56))، 37-52. SID. https://sid.ir/paper/143218/fa

    Vancouver: کپی

    جوانمردی فردین، براتی میثم، نعمتی محبوب، عارف حسینی سیدرفیع. بررسی غلظت بنزوات و سوربات در مواد غذایی مختلف در آذربایجان شرقی. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1396؛14(4 (پیاپی 56)):37-52. Available from: https://sid.ir/paper/143218/fa

    IEEE: کپی

    فردین جوانمردی، میثم براتی، محبوب نعمتی، و سیدرفیع عارف حسینی، “بررسی غلظت بنزوات و سوربات در مواد غذایی مختلف در آذربایجان شرقی،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 14، no. 4 (پیاپی 56)، pp. 37–52، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143218/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button