مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,841
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

722
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی غلظت بنزوات سدیم در دوغ های توزیع شده در سطح عرضه شهر اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 58 | صفحه پایان 63

چکیده

 مقدمه: دوغ نوشیدنی تخمیری است که مانند دیگر نوشیدنی ها قابلیت فساد میکروبی دارد. نگهدارنده اسید بنزوئیک و نمک آن (بنزوات سدیم) جهت کنترل فساد میکروبی در دوغ مورد استفاده قرار می گیرد. این در حالی است که بر اساس ضوابط سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد ایران, استفاده از هر گونه نگهدارنده در شیر و فرآورده های لبنی ممنوع اعلام شده است. هدف از انجام پژوهش حاضر, تعیین میزان بنزوات سدیم در دوغ های توزیع شده در سطح عرضه شهر اصفهان بود.روش ها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی, غلظت بنزوات سدیم در 36 نمونه دوغ تولیدی ازسه برند (A, B و C) توزیع شده در سطح عرضه شهر اصفهان در سال 1394, با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری در نرم افزار SPSS با استفاده از آزمون آماری ANOVA جهت مقایسه میانگین بنزوات سدیم در برندهای مختلف نمونه برداری شده دوغ صورت گرفت. در تمامی آزمون ها سطح معنی داری 0.05 در نظر گرفته شد.یافته ها: طبق بررسی انجام شده, دوغ تولیدی کارخانه فراورده لبنی با برند C بیشترین میزان بنزوات سدیم (4.84±0.55ppm) و برند A کمترین محتوای بنزوات سدیم با مقدار (4.03±0.11ppm) را دارا بود. در همه نمونه های دوغ, بنزوات سدیم شناسایی شد. اختلاف معنی داری در غلظت بنزوات سدیم اندازه گیری شده در سه برند مورد مطالعه مشاهده گردید (P<0.001).نتیجه گیری: مشاهده غلظت پایینی از بنزوات سدیم در همه نمونه های دوغ مورد بررسی در مطالعه حاضر, می تواند به دلیل تشکیل طبیعی این ترکیب در ماست و انتقال آن به دوغ باشد. همچنین, نظر به فاصله زیاد بنزوات سدیم شناسایی شده در مطالعه حاضر با مقادیر تعیین شده در استاندارد بین المللی کدکس برای نوشیدنی های تخمیری تا مقدار300 mg/kg , تعیین حد مجاز بنزوات سدیم در دوغ بر اساس الگوی تغذیه ای بومی پیشنهاد می شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

مدنی، رویاالسادات، اسفندیاری، زهرا، و سراجی، محمد. (1395). بررسی غلظت بنزوات سدیم در دوغ های توزیع شده در سطح عرضه شهر اصفهان. تحقیقات نظام سلامت، 12(1)، 58-63. SID. https://sid.ir/paper/192496/fa

Vancouver: کپی

مدنی رویاالسادات، اسفندیاری زهرا، سراجی محمد. بررسی غلظت بنزوات سدیم در دوغ های توزیع شده در سطح عرضه شهر اصفهان. تحقیقات نظام سلامت[Internet]. 1395؛12(1):58-63. Available from: https://sid.ir/paper/192496/fa

IEEE: کپی

رویاالسادات مدنی، زهرا اسفندیاری، و محمد سراجی، “بررسی غلظت بنزوات سدیم در دوغ های توزیع شده در سطح عرضه شهر اصفهان،” تحقیقات نظام سلامت، vol. 12، no. 1، pp. 58–63، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/192496/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button