Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,072
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

603
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های شیمیایی و میزان سوربات پتاسیم و بنزوات سدیم در دوغ های صنعتی مصرفی شیراز

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 59

چکیده

دوغ یک فرآورده تخمیری شیر است و به عنوان یک نوشیدنی ملی ایرانی محسوب می شود. این پژوهش با هدف اندازه گیری میزان دو نگه دارنده شیمیایی بنزوات سدیم و سوربات پتاسیم و هم چنین اندازه گیری ویژگی های شیمیایی شامل میزان pH, ماده خشک بدون چربی (SNF), چربی و نمک در 61 نمونه دوغ صنعتی از 16 کارخانه متفاوت و زمان های متفاوت تولید, موجود در بازار شیراز انجام شد. میانگین غلظت سوربات پتاسیم و بنزوات سدیم در نمونه ها به ترتیب 31.84 و 31.83 میلی گرم در کیلوگرم بود. از آن جایی که مطابق استاندارد ملی ایران در دوغ نباید هیچ گونه نگه دارنده ای اضافه شود از نظر وجود نگه دارنده های سوربات پتاسیم و بنزوات سدیم به ترتیب 73.8 و 85.3 درصد از نمونه ها غیراستاندارد بودند. از نظر میزان pH و 100 SNF درصد, نمک, 95.1 درصد و چربی, 70.5 درصد نمونه های دوغ طبق استاندارد ملی ایران بودند. در این مطالعه 11.5 درصد نمونه ها فقط حاوی سوربات پتاسیم و 23 درصد فقط حاوی بنزوات سدیم بودند و 62.3 درصد حاوی هردو نگه دارنده بودند. بین مدت زمان ماندگاری و مقدار بنزوات سدیم نمونه ها همبستگی معنی دار وجود نداشت. اما بین مدت زمان ماندگاری و مقدار سوربات پتاسیم نمونه ها همبستگی معنی دار بود (p=0.001, r=0.37). نتایج این مطالعه نشان داد که با وجود قوانین موجود در استاندارد ملی ایران از این نگه دارنده ها که سلامت مصرف کننده را به خطر می اندازند در تولید این فرآورده مهم تخمیری شیر استفاده می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عباس والی، مریم، طالب نجف آبادی، حامد، و فلاح مهرجردی، عزیزاله. (1396). بررسی ویژگی های شیمیایی و میزان سوربات پتاسیم و بنزوات سدیم در دوغ های صنعتی مصرفی شیراز. بهداشت مواد غذایی، 7(3 (پیاپی 27) )، 49-59. SID. https://sid.ir/paper/222883/fa

    Vancouver: کپی

    عباس والی مریم، طالب نجف آبادی حامد، فلاح مهرجردی عزیزاله. بررسی ویژگی های شیمیایی و میزان سوربات پتاسیم و بنزوات سدیم در دوغ های صنعتی مصرفی شیراز. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1396؛7(3 (پیاپی 27) ):49-59. Available from: https://sid.ir/paper/222883/fa

    IEEE: کپی

    مریم عباس والی، حامد طالب نجف آبادی، و عزیزاله فلاح مهرجردی، “بررسی ویژگی های شیمیایی و میزان سوربات پتاسیم و بنزوات سدیم در دوغ های صنعتی مصرفی شیراز،” بهداشت مواد غذایی، vol. 7، no. 3 (پیاپی 27) ، pp. 49–59، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222883/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا