مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

747
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

180
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مدل سازی فرآیند برشته کردن مغز بادام زمینی با استفاده از سامانه ترکیبی هوای داغ-مادون قرمز

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 70

چکیده

 مقدمه: برشته کردن یکی از متداول ترین اشکال فرآوری مغز ها بوده و هدف از آن افزایش پذیرش کلی فرآورده است. استفاده از هوای داغ به منظور برشته کردن مغز ها, اغلب با مشکلاتی همچون نرخ پائین تولید, کیفیت پائین محصول و بالا بودن هزینه انرژی همراه است, بنابراین ضرروی است که از روش های مناسب جدید برای برشته کردن بادام زمینی استفاده گردد. از روش های جدید برشته کردن مغز ها می توان به استفاده از سامانه ترکیبی هوای داغ-مادون قرمز اشاره کرد. مواد و روش ها: در این مطالعه مغز های بادام زمینی با استفاده از سامانه ترکیبی هوای داغ-مادون قرمز تحت تیمار های دمای (100 و 120 درجه سانتی گراد) و توان (130, 165 و 200 وات) قرار گرفتند و میزان رطوبت نهایی و انرژی مصرفی سامانه ترکیبی تحت شرایط مختلف اندازه گیری شد. سینتیک برشته شدن مغز بادام زمینی مورد بررسی قرار گرفت و برای مدل سازی برشته شدن مغز بادام زمینی از 5 مدل لایه نازک استفاده شد. به منظور تعیین ضرایب این مدل ها, از آنالیز رگرسیون غیر خطی استفاده شد. یافته ها: نتایج مدل سازی نشان دهنده برتری مدل دوجمله ای و مدل لگاریتمی نسبت به سایر مدل ها برای برازش داده های آزمایشگاهی بود. این دو مدل, RMSE بسیار پایین, ضریب تعین (R2) و ضریب تعیین متعادل شده (adj R2), بالایی داشتند. مقدار ضریب نفوذ موثر در محدوده 7-10×054/6-7-10×915/1 متر مربع بر ثانیه قرار داشت و با افزایش دما و توان افزایش یافت. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش دما و توان, مقدار رطوبت نهایی مغز بادام زمینی کاهش یافت و مقدار مصرف انرژی با افزایش دمای هوای داغ افزایش یافت, این درحالی است که با افزایش توان لامپ, مقدار انرژی مصرفی سامانه کاهش یافت. نتیجه گیری: نتایج حاصل از تحقیق نشان دهنده این است که استفاده از سامانه ترکیبی هوای داغ-مادون قرمز یک روش مقرون به صرفه از نظر مصرف انرژی به شمار می آید و با افزایش توان از میزان مصرف انرژی سامانه کاسته شد, بنابراین با به کارگیری توان های بالا می توان باعث کاهش مصرف انرژی در سامانه های ترکیبی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باقری، هادی، کاشانی نژاد، مهدی، ضیایی فر، امان محمد، و اعلمی، مهران. (1398). مدل سازی فرآیند برشته کردن مغز بادام زمینی با استفاده از سامانه ترکیبی هوای داغ-مادون قرمز. علوم غذایی و تغذیه، 16(4 (پیاپی 64) )، 59-70. SID. https://sid.ir/paper/143255/fa

    Vancouver: کپی

    باقری هادی، کاشانی نژاد مهدی، ضیایی فر امان محمد، اعلمی مهران. مدل سازی فرآیند برشته کردن مغز بادام زمینی با استفاده از سامانه ترکیبی هوای داغ-مادون قرمز. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1398؛16(4 (پیاپی 64) ):59-70. Available from: https://sid.ir/paper/143255/fa

    IEEE: کپی

    هادی باقری، مهدی کاشانی نژاد، امان محمد ضیایی فر، و مهران اعلمی، “مدل سازی فرآیند برشته کردن مغز بادام زمینی با استفاده از سامانه ترکیبی هوای داغ-مادون قرمز،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 16، no. 4 (پیاپی 64) ، pp. 59–70، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143255/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button