مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,099
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

592
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ﺗاﺛﻴﺮ دوره ﺷﻴﺮدﻫﻲ ﺑﺮ ﺗﺮﻛﻴﺐ ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ و ﺑﺮﺧﻲ ﺧﻮاص ﻓﻴﺰﻳﻜﻲ دوغ ﻛﺮه ﺳﻨﺘﻲ اﻳﺮاﻧﻲ

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 44

چکیده

 ﻣﻘﺪﻣﻪ: دوغ ﻛﺮه ﺳﻨﺘﻲ یک ﻧﻮﺷﻴﺪﻧﻲﺑﻮﻣﻲ در اﻳﺮان و ﺑﻮﻳﮋه ﻣﻨﺎﻃﻖ روﺳﺘﺎﺋﻲ و ﻋﺸﺎﻳﺮی ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪﻛﻪ ﺑﻴﺸﺘﺮ در ﻓﺼﻞﺗﺎﺑﺴﺘﺎن ﻣﺼﺮف ﻣﻲﺷﻮد. دوغ ﻛﺮه یک ﻓﺎز آﺑﻲ اﺳﺖﻛﻪ در ﻃﻲﺗﻬﻴﻪ ﻛﺮه از ﻣﺎﺳﺖ در ﮔﺮدوﻧﻪﻛﺮه زﻧﻲ (مشک) ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻣﻲ ﺷﻮد. در اﻳﻦ ﺗﺤﻘﻴﻖﺑﺮﺧﻲﺧﺼﻮﺻﻴﺎت ﻓﻴﺰﻳﻜﻲ و ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ دوغ ﻛﺮه ﺳﻨﺘﻲ اﻳﺮاﻧﻲﺗﻬﻴﻪ ﺷﺪه از ﺷﻴﺮ ﮔﻮﺳﻔﻨﺪ در ﻧﻘﺎط روﺳﺘﺎﺋﻲ و ﻋﺸﺎﻳﺮی ﻣﻨﺎﻃﻖﻣﻴﺎﻧﻪ و ﻫﺸﺘﺮود (اﺳﺘﺎن آذرﺑﺎﻳﺠﺎن ﺷﺮﻗﻲ) در ﻃﻲﺳﻪ دوره (اواﻳﻞ, اواﺳﻂ و اواﺧﺮ) ﺷﻴﺮدﻫﻲ ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ.ﻣﻮاد و روش ﻫﺎ: ﺗﻌﺪاد 60 ﻧﻤﻮﻧﻪ دوغ ﻛﺮه ﺳﻨﺘﻲ (30 ﻧﻤﻮﻧﻪ از ﻫﺮ ﻣﻨﻄﻘﻪ) ﻃﻲ ﺳﻪ دوره ﺷﻴﺮدﻫﻲ ﺟﻤﻊ آوری و ﻣﻮرد آزﻣﺎﻳﺶ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ و ﺧﺼﻮﺻﻴﺎت ﻓﻴﺰﻳﻜﻲ و ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ آﻧﻬﺎ ﺗﻌﻴﻴﻦﺷﺪ.ﻳﺎﻓﺘﻪ ﻫﺎ: ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪﻣﺤﺪوده pH, اﺳﻴﺪﻳﺘﻪﻗﺎﺑﻞ ﺗﻴﺘﺮﺑﺮ ﺣﺴﺐ درﺻﺪ اﺳﻴﺪﻻکتیک, ﻣﺎده ﺟﺎﻣﺪﻛﻞ, ﺧﺎﻛﺴﺘﺮ, نمک, ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦﺧﺎم, چربی, لاکتوز و دانسیته به ترتیب: 3.64-3.81, 0.91-1 (L.A%), 3.51-5.47%, 0.29-0.79%, 0.16-0.27%, 1.99-2.75%, 0.16-0.45%, 0.31-0.97% و 1.091-1.0264 گرم بر سانتیمتر مکعب بودند.ﻧﺘﻴﺠﻪﮔﻴﺮی: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪﻳﺎﻓﺘﻪ ﻫﺎی اﻳﻦ ﭘﮋوﻫﺶﻣﺸﺨﺺ ﺷﺪ ﻛﻪﺑﻴﻦ ﻧﻤﻮﻧﻪ ﻫﺎی ﻣﻨﺎﻃﻖﻣﺨﺘﻠﻒ از ﻧﻈﺮﺧﺼﻮﺻﻴﺎت ﻣﺬﻛﻮر ﺗﻔﺎوت ﻣﻌﻨﻲ داری در ﺳﻄﺢ 5درﺻﺪ وﺟﻮد ﻧﺪارد. اﻣﺎﺗﻔﺎوت ﺑﻴﻦ دوره ﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺷﻴﺮدﻫﻲ در اﻳﻦ ﺗﺤﻘﻴﻖ در ﺳﻄﺢ 5 درﺻﺪ ﻣﻌﻨﻲ دار ﺑﻮد. ﻫﻤﭽﻨﻴﻦﻣﻘﺎدﻳﺮ ﺑﺪﺳﺖ آﻣﺪه در ﻣﻮرد ﺧﺼﻮﺻﻴﺎت ﻓﻮق ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﻛﻴﻔﻴﺖ دوغ ﻛﺮه ﺳﻨﺘﻲ اﻳﺮاﻧﻲ ﺑﺎ اﺳﺘﺎﻧﺪارد ﻛﺪﻛﺲ دوغ ﻣﻄﺎﺑﻘﺖ ﻣﻲﻧﻤﺎﻳﺪ.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، محمد، عزت پناه، حمید، مهدوی عادلی، حمیدرضا، محمدی فر، محمدامین، و امین افشار، مهدی. (1391). ﺗاﺛیﺮ دوره ﺷیﺮدﻫی ﺑﺮ ﺗﺮکیﺐ ﺷیﻤیﺎیی و ﺑﺮﺧی ﺧﻮاص ﻓیﺰیکی دوغ کﺮه ﺳﻨﺘی ایﺮاﻧی. علوم غذایی و تغذیه، 9(2 (پیاپی 34))، 37-44. SID. https://sid.ir/paper/143308/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی محمد، عزت پناه حمید، مهدوی عادلی حمیدرضا، محمدی فر محمدامین، امین افشار مهدی. ﺗاﺛیﺮ دوره ﺷیﺮدﻫی ﺑﺮ ﺗﺮکیﺐ ﺷیﻤیﺎیی و ﺑﺮﺧی ﺧﻮاص ﻓیﺰیکی دوغ کﺮه ﺳﻨﺘی ایﺮاﻧی. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1391؛9(2 (پیاپی 34)):37-44. Available from: https://sid.ir/paper/143308/fa

    IEEE: کپی

    محمد محمدی، حمید عزت پناه، حمیدرضا مهدوی عادلی، محمدامین محمدی فر، و مهدی امین افشار، “ﺗاﺛیﺮ دوره ﺷیﺮدﻫی ﺑﺮ ﺗﺮکیﺐ ﺷیﻤیﺎیی و ﺑﺮﺧی ﺧﻮاص ﻓیﺰیکی دوغ کﺮه ﺳﻨﺘی ایﺮاﻧی،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 9، no. 2 (پیاپی 34)، pp. 37–44، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143308/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button