مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,239
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

716
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی کیفیت روغن دو واریته یولاف (جو دوسر)

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 38

چکیده

 مقدمه: در سالهای اخیر یولاف (واریته اوناساتیوا) به عنوان یک منبع بالقوه روغن خوراکی معرفی شده است. بررسی ها نشان دهنده محدوده وسیعی از میزان روغن (18-6%) در یولاف می باشد که تحت کنترل ژنتیک بوده و می تواند افزایش یابد. در این تحقیق ارزیابی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی دو واریته یولاف مورد توجه بوده است.مواد و روش ها: دو نمونه از یولاف با واریته های اوناساتیوا و اوناچایننسیس مورد بررسی قرار گرفتند. روغن این دو واریته توسط حلال n-هگزان به روش خیساندن استخراج شد. آزمون های فیزیکی و شیمیایی شامل تعیین ترکیب اسیدهای چرب, اندیس یدی, اندیس صابونی, رنگ, عدد پراکسید و زمان مقاومت به اکسید شدن بر روی نمونه های روغن انجام گردید. پس از جداسازی ترکیبات غیر صابونی شونده روغن و تفکیک استرول ها و توکوفرول ها توسط کروماتوگرافی لایه نازک, شناسایی این ترکیبات توسط GC و HPLC انجام شد.یافته ها: میزان روغن بدست آمده از این دو واریته در محدوده 10.03 تا 10.13% می باشد. هشت اسید چرب در این دو واریته شناسایی شدند که اسیدهای چرب, اولئیک, لینولئیک و پالمیتیک, بیش از 94% از کل اسیدهای چرب را در بر گرفتند. روغن یولاف دارای مقادیر قابل ملاحظه ای توکوفرول می باشد. اصلی ترین توکوفرول این دو واریته از یولاف, آلفا - توکوفرول بود و آلفا - توکوتری انول, گاما و بتا توکوفرول نیز شناسایی شدند. عمده ترین ترکیبات استرولی شناسایی شده شامل بتاسیتوسترول, دلتا-5-اونا استرول, کمپسترول, استیگما استرول, دلتا-7-اونا استرول, دلتا-7-استیگمااستنول, دلتا-5 و 24-استیگما استادی انول و کلرسترول بودند.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که واریته های مورد بررسی تقریبا در همه صفات به غیر از میزان ترکیبات غیر صابونی شونده با هم تفاوت معنی دار نداشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بهرامی، مریم، قراچورلو، مریم، شعبانی، شاهرخ، و حمصی، سیدامیرهومن. (1391). ارزیابی کیفیت روغن دو واریته یولاف (جو دوسر). علوم غذایی و تغذیه، 9(4 (پیاپی 36))، 29-38. SID. https://sid.ir/paper/143316/fa

    Vancouver: کپی

    بهرامی مریم، قراچورلو مریم، شعبانی شاهرخ، حمصی سیدامیرهومن. ارزیابی کیفیت روغن دو واریته یولاف (جو دوسر). علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1391؛9(4 (پیاپی 36)):29-38. Available from: https://sid.ir/paper/143316/fa

    IEEE: کپی

    مریم بهرامی، مریم قراچورلو، شاهرخ شعبانی، و سیدامیرهومن حمصی، “ارزیابی کیفیت روغن دو واریته یولاف (جو دوسر)،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 9، no. 4 (پیاپی 36)، pp. 29–38، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143316/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button