مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,330
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

838
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

غربال گری و شناسایی باکتری های اسید لاکتیک پروبیوتیک شیر الاغ با استفاده از تکنیک طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز ( FTIR)

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 48

چکیده

 مقدمه: باکتری های اسیدلاکتیک (LAB), گروه هتروژنی از باکتری های گرم مثبت و کاتالاز منفی هستند که در جریان تخمیر کربوهیدرات ها اسید لاکتیک تولید می کنند. بسیاری از باکتری های اسیدلاکتیک با تولید بیوپلیمرها مفید صنعتی تاثیری بسزایی بر بهبود طعم, بافت و ماندگاری بسیاری از محصولات لبنی دارند. روش های متعددی برای شناسایی باکتری ها وجود دارد که برخی از آنها از دقت کمی برخوردارند و برخی دیگر بسیار پرهزینه هستند. معرفی روشی دقیق, سریع و کم هزینه در این راستا مهم است.مواد و روش ها: به منظور شناسایی باکتری های اسیدلاکتیک پروبیوتیک شیر, مطالعه ای روی شیر الاغ صورت گرفت. برای این منظور, از روش های کلاسیک میکروب شناسی و بیوشیمیایی و روش طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR) استفاده شد. از تجزیه به مولفه های اصلی (PCA) و خوشه بندی برای بررسی صحت داده های طیف سنجی استفاده گردید.یافته ها: نتایج روش های کلاسیک میکروب شناسی نشان داد که باکتری های جداسازی شده به دو جنس انتروکوکوس و استرپتوکوکوس تعلق دارند.همچنین نتایج روش FTIR نشان داد که ایزوله های جداسازی شده جنس استرپتوکوکوس و جنس انتروکوکوس به ترتیب به گونه ها دیورسی و فکالیس تعلق دارند. تجزیه تحلیل طیف های IR به کمک تجزیه به مولفه های اصلی (PCA) درستی و توانایی تکنیک FTIR را در شناسایی دو جنس یاد شده اثبات نمود.نتیجه گیری: قبل از اقدام به شناسای باکتری ها به روش های پیچیده و پر هزینه ای همانند توالی یابی DNA, بهتر است تا از روش FTIR استفاده شود. این روش سریع و کم هزینه است و باکتری ها را در سطح جنس و حتی گونه شناسایی می کند. در این مطالعه, دو جنس از باکتری ها, یکی از آنها به نام Streptococcus devriesei برای اولین بار در ایران به کمک روش های مبتنی بر کشت و FTIR شناسایی و تائید شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اکرمی، محمدجواد، نظریان فیروزآبادی، فرهاد، اسماعیلی، احمد، و باقری ششده، مهدی. (1396). غربال گری و شناسایی باکتری های اسید لاکتیک پروبیوتیک شیر الاغ با استفاده از تکنیک طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز ( FTIR). علوم غذایی و تغذیه، 14(3 (پیاپی 55))، 37-48. SID. https://sid.ir/paper/143381/fa

    Vancouver: کپی

    اکرمی محمدجواد، نظریان فیروزآبادی فرهاد، اسماعیلی احمد، باقری ششده مهدی. غربال گری و شناسایی باکتری های اسید لاکتیک پروبیوتیک شیر الاغ با استفاده از تکنیک طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز ( FTIR). علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1396؛14(3 (پیاپی 55)):37-48. Available from: https://sid.ir/paper/143381/fa

    IEEE: کپی

    محمدجواد اکرمی، فرهاد نظریان فیروزآبادی، احمد اسماعیلی، و مهدی باقری ششده، “غربال گری و شناسایی باکتری های اسید لاکتیک پروبیوتیک شیر الاغ با استفاده از تکنیک طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز ( FTIR)،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 14، no. 3 (پیاپی 55)، pp. 37–48، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143381/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button