مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

706
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

157
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی خواص کیوی پرتودهی شده به روش سطح پاسخ و پیش بینی با شبکه عصبی و رگرسیون

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 129

چکیده

 مقدمه: کاربرد پرتوهای یونیزه کننده (گاما, ایکس و الکترون) به عنوان روشی جدید در راستای حفظ و نگهداری محصولات کشاورزی از حدود 35 سال قبل مطرح شد. روش پرتودهی گاما جزء روش های نوین جهت حفظ و نگهداری محصولات کشاورزی است.مواد و روش ها: در این تحقیق کیوی رقم هایوارد (Hayward) مورد استفاده قرار گرفت. نمونه ها با دزهای صفر, 0.5, 1 و 2 کیلوگری و با استفاده از گاماسل با چشمه کبالت 60 پرتودهی شدند.سپس برای مدت زمان های صفر, 30, 60 و 90 روزه و شرایط یخچالی با دمای 1 ± 3 درجه سانتی گراد ذخیره شدند. در این پژوهش با کمک روش سطح پاسخ و پارامترهای ورودی (دز پرتودهی و زمان انبارداری) شرایط بهینه جهت انبارداری کیوی پرتودیده با اشعه گاما تعیین شد. در نهایت با استفاده از روش شبکه عصبی و رگرسیون خروجی ها پیش بینی و با روش سطح پاسخ مقایسه شدند.یافته ها: نقطه بهینه برای مدت زمان نگهداری, دز پرتودهی, وزن, پارامتر رنگی L*, a* و b*, آسکوربیک اسید و مقدار pH به ترتیب مقادیر 2 ماه, 1 کیلوگری, 48.13 گرم و 45.86, 11.3 و 12.79, 29.916, 3.2545 پیشنهاد شد. با افزایش مدت زمان نگهداری و دز پرتودهی, وزن نمونه های انبار شده کاهش یافت. با افزایش مدت انبارداری و دز پرتودهی پارامتر a* کاهش یافت. با افزایش دز پرتودهی پارامتر b* نیز کاهش ولی با افزایش مدت زمان انبارداری, L* افزایش یافت. به همین ترتیب با افزایش مدت زمان انبارداری و مقدار دز پرتودهی, مقدار pH افزایش و مقدار آسکوربیک اسید کاهش می یابد.نتیجه گیری: با اجرای شبکه عصبی و آنالیز رگرسیون در پیش بینی تغییرات رنگ, تغییرات وزن, مقدار pH و آسکوربیک اسید, شبکه عصبی دارای قابلیت بالاتر در پیش بینی تغییرات پارامترهای رنگی و تغییرات وزن به ترتیب با ضرایب تعیین 0.9635 و 0.9245 بود. در مقابل در مقدار pH و آسکوربیک اسید, آنالیز رگرسیون دارای قابلیت بیشتر با ضرایب تعیین به ترتیب 0.9355 و 0.8845 بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کیانی، حسن، رحمتی، محمدهاشم، و محمدرزداری، آیت. (1397). بهینه سازی خواص کیوی پرتودهی شده به روش سطح پاسخ و پیش بینی با شبکه عصبی و رگرسیون. علوم غذایی و تغذیه، 16(1 (پیاپی 61) )، 121-129. SID. https://sid.ir/paper/143443/fa

    Vancouver: کپی

    کیانی حسن، رحمتی محمدهاشم، محمدرزداری آیت. بهینه سازی خواص کیوی پرتودهی شده به روش سطح پاسخ و پیش بینی با شبکه عصبی و رگرسیون. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1397؛16(1 (پیاپی 61) ):121-129. Available from: https://sid.ir/paper/143443/fa

    IEEE: کپی

    حسن کیانی، محمدهاشم رحمتی، و آیت محمدرزداری، “بهینه سازی خواص کیوی پرتودهی شده به روش سطح پاسخ و پیش بینی با شبکه عصبی و رگرسیون،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 16، no. 1 (پیاپی 61) ، pp. 121–129، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143443/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button