Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

811
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

945
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کاهش فعالیت آب ( aw) و افزایش درجه حرارت بر بقا باکتری سالمونلا تایفی موریوم

صفحات

 صفحه شروع 28 | صفحه پایان 33

کلیدواژه

فعالیت آبی (Q4
sans-serif"> aw)Q4

چکیده

 مقدمه: سالمونلا تایفی موریوم از عوامل مهم مسمومیت مواد غذایی است که سالانه 3 میلیون نفر در سراسر دنیا بر اثر عفونت با این باکتری جان خود را از دست می دهند. از آن جا که قندی مانند سوکروز در صنایع غذایی کاربرد زیادی دارد, در این مطالعه اثر کاهش فعالیت آبی با استفاده از سوکروز بر زنده ماندن سالمونلا تایفی موریوم در دماهای بالا بررسی گردید.مواد و روش ها: محیط هایی بر پایه محیط تریپتیکاز سوی براث با درصد های مختلف سوکروز که دارای فعالیت آبی متفاوتی بودند تهیه گردید و با تعداد مشخصی از باکتری های سالمونلا تایفی موریوم ATCC 14028 تلقیح گردید. سپس این محیط ها با دامنه های مختلف دمایی از 50 تا 80 درجه سانتی گراد تیمار گردید. جهت بررسی تعداد ارگانیسم های زنده مانده پس از روند حرارتی, از این محیط ها نمونه برداری صورت گرفت و نمونه ها در محیط بلاد آگار کشت داده شدند.یافته ها: مشاهدات نشان داد که در دماهای بالاتر از 70 درجه سانتیگراد سلول های سالمونلایی که در محیط با فعالیت آبی پایین رشد کرده بودند دارای مقاومت زیادتری بوده و در دماهای 60 و 65 درجه سانتی گراد عکس این مطلب درست بود. باکتری ها پس از قرار گرفتن در محیط های با فعالیت آبی مختلف تغییرات مورفولوژیک وسیعی نشان دادند.نتیجه گیری: بطور کل باکتری هایی که در محیط با فعالیت آبی پایین زندگی می کنند قادرند در درجات حرارتی بالا زنده بمانند و شکیبایی فوق العاده ای نسبت به حرارت های بالا از خود نشان دهند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شعاع حسنی، علیرضا، حمدی، کسری، اخوان سپهی، عباس، و خنافری، آنیتا. (1389). اثر کاهش فعالیت آب ( aw) و افزایش درجه حرارت بر بقا باکتری سالمونلا تایفی موریوم. علوم غذایی و تغذیه، 8(1 (پیاپی 29))، 28-33. SID. https://sid.ir/paper/143451/fa

    Vancouver: کپی

    شعاع حسنی علیرضا، حمدی کسری، اخوان سپهی عباس، خنافری آنیتا. اثر کاهش فعالیت آب ( aw) و افزایش درجه حرارت بر بقا باکتری سالمونلا تایفی موریوم. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1389؛8(1 (پیاپی 29)):28-33. Available from: https://sid.ir/paper/143451/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا شعاع حسنی، کسری حمدی، عباس اخوان سپهی، و آنیتا خنافری، “اثر کاهش فعالیت آب ( aw) و افزایش درجه حرارت بر بقا باکتری سالمونلا تایفی موریوم،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 8، no. 1 (پیاپی 29)، pp. 28–33، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143451/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا