مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,175
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

690
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر حلال های مختلف بر استخراج کاروتنوئیدهای دارای فعالیت آنتی اکسیدانی از کدو حلوایی

صفحات

 صفحه شروع 426 | صفحه پایان 435

چکیده

کدو حلوایی از جمله محصولات کشاورزی است که علیرغم قیمت بسیار پایین, به عنوان منبع غنی از انواع کاروتنوئیدها که خواص آنتی اکسیدانی قابل توجهی دارند, شناخته می شود, بر این اساس در این پژوهش به منظور استخراج کاروتنوئیدها از کدو حلوایی که به چهار حالت خام, پخته, خشک شده و یا پخته و خشک شده بودند, از حلال های مختلفی نظیر هگزان, استون, اتانول, نسبت 1:1 و نسبت 1:1:1 حجمی هر یک از حلال ها استفاده شد. در ادامه خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره های کاروتنوئیدی حاصل شده نیز بر مبنای قدرت مهارکنندگی DPPH اندازه گیری و محاسبه گردید. بررسی نتایج نشان داد که حلال های مختلف اثر معنی داری بر استخراج کاروتنوئیدها از نمونه های مختلف کدو حلوایی داشته اند (p<0.05) به طوری که بیشترین استخراج کاروتنوئیدها با استفاده از حلال هگزان در کدوی پخته و خشک شده برابر با 16.74 میکروگرم/ گرم حاصل گردید که پس از آن نسبت1:1  (حجمی) از حلال های هگزان: استون بیشترین توانایی استخراج کاروتنوئیدها را در تمامی نمونه های کدو از خود نشان دادند. از لحاظ فعالیت آنتی اکسیدانی نیز اثر حلال در تمامی عصاره های کاروتنوئیدی استحصال شده معنی دار بود (p<0.05) که عصاره کدوی خام به دست آمده از نسبت 1:1 (حجمی) هگزان: استون, فعالیت مهارکنندگی DPPH قابل توجهی را از خود نشان داد (%63.14).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهدی زاده مقدم، جواد، و رحیمی، سمیه. (1396). بررسی اثر حلال های مختلف بر استخراج کاروتنوئیدهای دارای فعالیت آنتی اکسیدانی از کدو حلوایی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 13(2 (پیاپی 42))، 426-435. SID. https://sid.ir/paper/143571/fa

    Vancouver: کپی

    مهدی زاده مقدم جواد، رحیمی سمیه. بررسی اثر حلال های مختلف بر استخراج کاروتنوئیدهای دارای فعالیت آنتی اکسیدانی از کدو حلوایی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛13(2 (پیاپی 42)):426-435. Available from: https://sid.ir/paper/143571/fa

    IEEE: کپی

    جواد مهدی زاده مقدم، و سمیه رحیمی، “بررسی اثر حلال های مختلف بر استخراج کاروتنوئیدهای دارای فعالیت آنتی اکسیدانی از کدو حلوایی،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 2 (پیاپی 42)، pp. 426–435، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143571/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button