Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,394
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

706
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن استخراج شده از ارقام مختلف دانه کدو حلوایی ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 66

چکیده

 مقدمه: کدو گیاهی از خانوادهCucurbitaceae  با دانه های روغنی می باشد که روغن آن توسط کمیسیون اتحادیه اروپا به عنوان یک روغن خوراکی پذیرفته شده است. با توجه به تنوع گونه ای کدو حلوایی, هدف از این پژوهش تعیین درصد روغن ارقام مختلف دانه کدو حلوایی کشت شده در ایران و ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن های حاصله به عنوان منبع جدیدی از روغن می باشد.مواد و روش ها: در این تحقیق از 6 رقم دانه کدو حلوایی کشت شده در مناطق مختلف ایران به منظور استخراج روغن به روش سوکسله استفاده گردید. روغن استخراجی تحت یک سری آزمایشات فیزیکی و شیمیایی چون تعیین ترکیب اسید چرب, اندیس رفراکت, اندیس یدی, اندیس صابونی, ترکیبات غیر صابونی, رنگ, عدداسیدی, عدد پراکسید و زمان مقاومت در برابر اکسیداسیون قرار گرفت.یافته ها: راندمان استخراج روغن در ارقام مختلف 47-34 درصد تعیین گردید. ترکیب اسیدهای چرب روغن نشان داد که اولئیک اسید و لینولئیک اسید عمده ترین اسیدهای چرب تک غیراشباع و چندغیراشباع این روغن می باشند که از نظر تغذیه ای نیز دارای اهمیت فراوان هستند. ضمن اینکه نمونه D (بابل) به دلیل دارا بودن درصد نسبتا بالای روغن (45%), ترکیب اسید چرب مطلوب, زمان پایداری بالاتر در برابر اکسیداسیون (21.97 ساعت) بهترین نمونه معرفی می گردد.نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده روغن دانه کدو حلوایی به دلیل محتوی بالای اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع, می تواند به عنوان یک روغن با ارزش مورد توجه قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شفیعی مشتانی، ساره، قراچورلو، مریم، و دلخوش، بابک. (1389). ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن استخراج شده از ارقام مختلف دانه کدو حلوایی ایرانی. علوم غذایی و تغذیه، 7(4 (پیاپی 28))، 57-66. SID. https://sid.ir/paper/143286/fa

    Vancouver: کپی

    شفیعی مشتانی ساره، قراچورلو مریم، دلخوش بابک. ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن استخراج شده از ارقام مختلف دانه کدو حلوایی ایرانی. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1389؛7(4 (پیاپی 28)):57-66. Available from: https://sid.ir/paper/143286/fa

    IEEE: کپی

    ساره شفیعی مشتانی، مریم قراچورلو، و بابک دلخوش، “ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن استخراج شده از ارقام مختلف دانه کدو حلوایی ایرانی،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 7، no. 4 (پیاپی 28)، pp. 57–66، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143286/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا