مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,574
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

907
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی غلظت سرب و کادمیوم در محصولات کشاورزی (کاهو، کلم، پیاز و چغندر) استان اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 زمینه و هدف: آلودگی محصولات کشاورزی به فلزات سنگین ناشی از وجود این آلودگی ها در خاک و هوا خطری جدی برای کیفیت و امنیت این محصولات به شمار می رود. کادمیوم و سرب هر دو اثرات سرطان زایی از خود نشان داده اند. هدف از این مطالعه, میزان سرب و کادمیوم در برخی از محصولات کشاورزی استان اصفهان است.روش بررسی: در طول دو فصل بهار و تابستان, 80 نمونه از 4 نوع محصول (از هر محصول 20 نمونه) به طور تصادفی از اراضی کشاورزی برخی از مناطق استان اصفهان برداشت گردید. پس از آماده سازی, میزان سرب و کادمیوم توسط دستگاه جذب اتمی تعیین شد.یافته ها: میانگین غلظت سرب و کادمیوم در محصولات نمونه برداری شده با یکدیگر متفاوت بود. به طوری که اختلاف میان غلظت سرب در چغندر لبویی با پیاز و کلم معنی دار بود (p<0.05). و اختلاف میان غلظت سرب در چغندرلبویی با کاهو معنی دار نبود (p>0.05). مقایسه میانگین ها بیانگر این بود که تنها میان غلظت کادمیوم چغندر با کلم و چغندر با پیاز اختلاف معنی دار وجود دارد ((p<0.001. نتایج نشان داد که مقدار سرب و کادمیوم در اکثر محصولات بیشتر از محدود استاندارد ارایه شده توسط ایران (بیشینه رواداری سرب برای کاهو, کلم, چغندر و پیاز به ترتیب 0.1, 0.3, 0.2 mg/Kg dry weight و 0.1 و برای کادمیوم به ترتیب برابر0.05, 0.05, 0.1mg/Kg dry weight  و 0.05 است) و نیز FAO-WHO است.نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان می دهد اغلب محصولات نمونه برداری شده در این تحقیق دارای دو فلز سنگین سرب و کادمیوم بیش از حد مجاز و استاندارد هستند. با این حال, مقدار تخمینی جذب شده هر عنصر (EDI) محصول نشان داد که به جز سرب در کاهو, سایر محصولات دارای EDI کمتری نسبت به میزان دریافت قابل تحمل روزانه موقتی (PTDI) که از طرف موسسه استاندارد ایران گزارش شده, هستند. برای فهم بهتر و مدیریت بهینه و جلوگیری از آلودگی بیشتر, مطالعه منشا عناصر سنگین و تعیین مقادیر آنها در خاک, آب و گرد و غبار این منطقه توصیه می شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

مهاجر، رضا، صالحی، محمدحسن، و محمدی، جهانگرد. (1393). بررسی غلظت سرب و کادمیوم در محصولات کشاورزی (کاهو, کلم, پیاز و چغندر) استان اصفهان. سلامت و محیط زیست، 7(1)، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/146052/fa

Vancouver: کپی

مهاجر رضا، صالحی محمدحسن، محمدی جهانگرد. بررسی غلظت سرب و کادمیوم در محصولات کشاورزی (کاهو, کلم, پیاز و چغندر) استان اصفهان. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1393؛7(1):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/146052/fa

IEEE: کپی

رضا مهاجر، محمدحسن صالحی، و جهانگرد محمدی، “بررسی غلظت سرب و کادمیوم در محصولات کشاورزی (کاهو, کلم, پیاز و چغندر) استان اصفهان،” سلامت و محیط زیست، vol. 7، no. 1، pp. 1–10، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/146052/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button