مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,736
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

423
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان سرب، کادمیوم، نیکل، کروم در برنج های هندی وارداتی ایران

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 84

چکیده

 زمینه و هدف: آلودگی به فلزات سنگین یکی از مشکلات مهم زیست محیطی و یکی از نگرانی های مهم بهداشت مواد غذایی به شمار می آید. برنج یکی از انواع پر مصرف غلات در جهان است که به طور گسترده در رژیم غذایی مردم وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی میزان سرب, کادمیوم, کروم و نیکل در نمونه های برنج هندی موجود در بازار ایران بود.روش بررسی: 20 نوع برنج هندی پر مصرف از بازار ایران جمع آوری گردید. از هر مارک تجاری سه نمونه مورد آنالیز قرار گرفت. میزان سرب, کروم, نیکل و کادمیوم پس از هضم اسیدی به وسیله دستگاه طیف سنج جذب اتمی تعیین مقدار شد.یافته ها: در این مطالعه مقدار کادمیوم در کلیه نمونه های برنج قابل تشخیص نبود بدین معنا که میزان آن کمتر ازحد تشخیص دستگاه (0.015mg/kg) بوده است. میانگین میزان سرب0.mg/kg364 , کروم 0.653mg/kg و نیکل 0.019mg/kg به دست آمد.نتیجه گیری: نتایج آنالیز بیانگر این بود میانگین میزان سرب در نمونه های برنج کمی بیش تر از رهنمود FAO/WHO بود. همچنین با تعیین میزان برداشت هفتگی قابل تحمل (PTWI) سرب, کروم, نیکل و کادمیوم هر فرد در هفته توسط مصرف برنج هندی میزان کمتری از این فلزات را از استاندارد مشخص شده توسطFAO/WHO  دریافت می کند. البته باید توجه داشت با افزایش منابع غذایی آلوده به فلزات سنگین و به دلیل خاصیت تجمع پذیری این فلزات بر بافت بدن و اثرات سو آن بر انسان بهتر است از محصولات پاک تر استفاده گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملکوتیان، محمد، یغماییان، کامیار، مصرقانی، مریم، محوی، امیرحسین، و دانش پژوه، محمد. (1390). بررسی میزان سرب, کادمیوم, نیکل, کروم در برنج های هندی وارداتی ایران. سلامت و محیط زیست، 4(1 (پی در پی 11))، 77-84. SID. https://sid.ir/paper/146147/fa

    Vancouver: کپی

    ملکوتیان محمد، یغماییان کامیار، مصرقانی مریم، محوی امیرحسین، دانش پژوه محمد. بررسی میزان سرب, کادمیوم, نیکل, کروم در برنج های هندی وارداتی ایران. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1390؛4(1 (پی در پی 11)):77-84. Available from: https://sid.ir/paper/146147/fa

    IEEE: کپی

    محمد ملکوتیان، کامیار یغماییان، مریم مصرقانی، امیرحسین محوی، و محمد دانش پژوه، “بررسی میزان سرب, کادمیوم, نیکل, کروم در برنج های هندی وارداتی ایران،” سلامت و محیط زیست، vol. 4، no. 1 (پی در پی 11)، pp. 77–84، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/146147/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button