مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,456
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

815
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره میوه ولیک در پایدارسازی روغن سویا

صفحات

 صفحه شروع 199 | صفحه پایان 209

چکیده

 میوه دارویی ولیک بر روی برخی از سیستم های فیزیولوژیکی بدن مانند سیستم قلبی- عروقی اثرات سلامت بخشی دارد که این اثرات مفید با حضور ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در میوه مرتبط است. در این پژوهش, سنجش میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی کل عصاره های استونی و اتانولی میوه ولیک به روش اسپکتروفتومتری انجام شد و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها با آزمون های مهار رادیکال های آزاد DPPH, ظرفیت آنتی اکسیدانی کل و قدرت احیاءکنندگی مورد بررسی قرار گرفت و با آنتی اکسیدان سنتزی BHT مقایسه شد. همچنین تاثیر عصاره استونی بر پایداری اکسایشی روغن سویا با اندازه گیری دو فاکتور اندیس پراکسید و اسید تیوباربیتوریک بررسی شد. نتایج نشان داد که بالاترین میزان ترکیبات فنول و فلاونوئید به ترتیب 100.75 میلی گرم گالیک اسید برگرم عصاره و 2.14 میلی گرم کوئرستین بر گرم عصاره و نیز بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی در کلیه آزمون ها متعلق به عصاره استونی بود. این عصاره توانست تنها در آزمون DPPH فعالیت ضد رادیکالی بهتری نسبت به BHT نشان دهد. علاوه بر این, این عصاره در غلظت 1000 پی پی ام نسبت به BHT در غلظت 200 پی پی ام توانست به طور موثری از تشکیل پراکسیدها در روغن سویا جلوگیری نماید. بنابراین, می توان میوه ولیک را منبع بالقوه ای از فنول ها و آنتی اکسیدان ها در نظر گرفت.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلمانیان، شهلا، صادقی ماهونک، علیرضا، اعلمی، مهران، و قربانی، محمد. (1392). فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره میوه ولیک در پایدارسازی روغن سویا. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 23(2)، 199-209. SID. https://sid.ir/paper/148464/fa

    Vancouver: کپی

    سلمانیان شهلا، صادقی ماهونک علیرضا، اعلمی مهران، قربانی محمد. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره میوه ولیک در پایدارسازی روغن سویا. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1392؛23(2):199-209. Available from: https://sid.ir/paper/148464/fa

    IEEE: کپی

    شهلا سلمانیان، علیرضا صادقی ماهونک، مهران اعلمی، و محمد قربانی، “فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره میوه ولیک در پایدارسازی روغن سویا،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 23، no. 2، pp. 199–209، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148464/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button