مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

828
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

610
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت ضد اکسایشی و ضد قارچ عصاره و پالپ ضایعات خرما (.Phoenix dactylifera L)

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 88

چکیده

 سابقه و هدف: ایران به عنوان یکی از تولیدکنندگان مهم خرما در دنیا به شمار می رود. با توجه به اینکه خرما یک منبع غنی از ترکیبات پلی فنولی است, هدف از این پژوهش بررسی ویژگی های ضد اکسایشی و ضد قارچی پالپ و عصاره خرما حاصل از کارخانجات فرآوری خرما می باشد.مواد و روش ها: عصاره متانولی پالپ خرما توسط روش سوکسله استخراج و به روش رنگ سنجی ارزیابی شد. همچنین, فعالیت ضد اکسایش عصاره با آزمون مهار رادیکال های آزاد DPPH مورد بررسی قرارگرفت. اثر سطوح مختلف پالپ و عصاره پالپ خرما بر روغن آفتابگردان با بررسی اعداد اسیدی, پراکسید و تیوباربیتوریک در طول دوره 15 روزه نگهداری روغن در دمای 70oC مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت ضد قارچی عصاره و پالپ توسط روش دیسک انتشاری روی کپک آسپرژیلوس نایجر ارزیابی شد.یافته ها: مقدار کل ترکیبات فنولیک (میلی گرم گالیک اسید بر 100 گرم نمونه بر اساس وزن تر) و فلاوونوئیدی (میلی گرم کاتکین بر 100 گرم نمونه بر اساس وزن تر) پالپ و عصاره به ترتیب 414.72 و 304.18 و 28.62 و 20.72 بدست آمد. مقایسه داده های بدست آمده از آزمون بازدارندگی DPPH به صورت TBHQ >عصاره خرما> پالپ خرما بدست آمد و مقادیر EC50 برای TBHQ, پالپ و عصاره پالپ به ترتیب 0.08, 3.5 و 1.1 میلی گرم بر میلی لیتر برآورد گردید. نتایج نشان داد افزودن پالپ و عصاره خرما به روغن در تمامی سطوح باعث کاهش عدد پراکسید و TBA نسبت به نمونه شاهد می شود. نتایج آزمون میکروبی اثر ضد قارچی عصاره بر کپک آسپرژیلوس نایجر را نشان داد.نتیجه گیری: نتایج این پژوهش عصاره پالپ خرما را به عنوان یک منبع مقرون به صرفه غنی از ترکیبات پلی فنلی با فعالیت ضد اکسایشی و ضد قارچی معرفی می نماید.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

نوشیروانی، نوشین، فصیحی، هادی، نورمحمدی، الهام، و مرادی پیام، علی. (1396). بررسی فعالیت ضد اکسایشی و ضد قارچ عصاره و پالپ ضایعات خرما (.Phoenix dactylifera L). مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 12(3)، 77-88. SID. https://sid.ir/paper/121343/fa

Vancouver: کپی

نوشیروانی نوشین، فصیحی هادی، نورمحمدی الهام، مرادی پیام علی. بررسی فعالیت ضد اکسایشی و ضد قارچ عصاره و پالپ ضایعات خرما (.Phoenix dactylifera L). مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛12(3):77-88. Available from: https://sid.ir/paper/121343/fa

IEEE: کپی

نوشین نوشیروانی، هادی فصیحی، الهام نورمحمدی، و علی مرادی پیام، “بررسی فعالیت ضد اکسایشی و ضد قارچ عصاره و پالپ ضایعات خرما (.Phoenix dactylifera L)،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 12، no. 3، pp. 77–88، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121343/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button