مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

866
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

616
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر غلظت های مختلف عصاره اتانولی هفت گیاه دارویی بر سه سویه باکتری

صفحات

 صفحه شروع 236 | صفحه پایان 243

چکیده

 سابقه و هدف: امروزه با افزایش استفاده از آنتیبیوتیکها و نیز گسترش سویه های مقاوم, استفاده از ترکیبات طبیعی به عنوان جایگزین مواد سنتزی, با اثرات جانبی کمتر, اهمیت زیادی یافته است. از این رو هدف از مطالعه حاضر, بررسی خاصیت ضدمیکروبی عصاره های اتانولی 7 گیاه دارویی چای سبز(Camellia sinensis) آویشن خراسانی (Thymus transcaspicus), کاکوتی (Ziziphora clinopodioides), پونه (Mentha pulegium), زیره سبز (Cuminum cyminum), ریحان بنفش (Ocimum basilicum var. purpurascence), نعناع فلفلی (Mentha piperita) بر روی سه سویه باکتری Escherichia coli Famp (ATCC 700891)و Salmonella enterica TA100 (PTCC 1709) و Pectobacterium caratovorum بود.مواد و روش بررسی: تحقیق از نو تجربی و به صورتin vitro انجام شد. عصاره های گیاهان مذکور به روش مسراسیون (خیساندن) تهیه و اثر ضدمیکروبی با دو روش انتشار دیسکی و چاهک در غلطت های 0.1, 0.2, 0.4, 0.8 و 1 میلی گرم بر میلی لیتر بررسی شد. متغیرهای این پژوهش شامل نوع عصاره, غلظت های مختلف عصاره ها و سویه های مختلف باکتری بود و مورد قضاوت آماری قرار گرفت.یافته ها: عصاره گیاهی چای سبز در هر دو روش مورد بررسی دارای بالاترین قطر هاله عدم رشد در هر سه سویه باکتری بود به طوریکه عصاره چای سبز برا غلظت 0.8 و 1 میلی گرم بر میلی لیتر, بیشترین فعالیت ضدمیکروبی را نسبت به سایر عصاره های مذکور دارا بود. باکتری اشرشریاکلی کمترین و پکتوباکتریوم بیشترین مقاومت به عصاره ها را نشان دادند.نتیجه گیری: به نظر می رسد که نوع و غلظت های مختلف عصاره ها و نوع باکتری بر میزان هاله عدم رشد تاثیر دارد و با افزایش غلظت عصاره ها در هر دو روش انتشار دیسکی و چاهک افزایش می یابد. میزان قطر هاله عدم رشد در روش انتشار چاهک, بالاتر از روش انتشار دیسکی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    منصوری، نرجس، مقدم، محمد، کاظمی، فاطمه، بحرینی، معصومه، و آرویی، حسین. (1396). بررسی تاثیر غلظت های مختلف عصاره اتانولی هفت گیاه دارویی بر سه سویه باکتری. پژوهش در پزشکی، 41(4 )، 236-243. SID. https://sid.ir/paper/41943/fa

    Vancouver: کپی

    منصوری نرجس، مقدم محمد، کاظمی فاطمه، بحرینی معصومه، آرویی حسین. بررسی تاثیر غلظت های مختلف عصاره اتانولی هفت گیاه دارویی بر سه سویه باکتری. پژوهش در پزشکی[Internet]. 1396؛41(4 ):236-243. Available from: https://sid.ir/paper/41943/fa

    IEEE: کپی

    نرجس منصوری، محمد مقدم، فاطمه کاظمی، معصومه بحرینی، و حسین آرویی، “بررسی تاثیر غلظت های مختلف عصاره اتانولی هفت گیاه دارویی بر سه سویه باکتری،” پژوهش در پزشکی، vol. 41، no. 4 ، pp. 236–243، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/41943/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button