مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,413
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,086
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی منابع آلودگی میکروبی موثر بر بادکردگی دوغ ایرانی در طول فرآیند تولید

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 55

چکیده

 از معایب عمده دوغ که باعث کاهش زمان ماندگاری و بازارپسندی آن می گردد تغییر عطر و طعم و بادکردگی محصول در اثر فعالیت میکروارگانیسم ها می باشد. این پژوهش با هدف تعیین منابع آلودگی میکروبی در طول تولید دوغ در سه کارخانه فرآورده های لبنی واقع در شهر مشهد انجام شد. نمونه ها از 16 نقطه کنترلی مختلف از ابتدا تا انتهای خط تولید جمع آوری شد. نمونه برداری در سه زمان از هر کارخانه انجام گردید. آزمون های میکروبی نمونه ها برای تعیین شمارش کلی میکروارگانیزم های هوازی, کلی فرم ها, باکتری های سرماگرا, باکتری های لاکتیک اسید و مخمرها مطابق استانداردهای ملی ایران انجام گردید. نتایج نشان داد کیفیت بهداشتی دوغ به کیفیت شیر خام, کفایت تیمار حرارتی, کیفیت میکروبی اجزای افزوده شده و مواد بسته بندی, سطوح در تماس با دوغ و کفایت ضدعفونی کارخانه بستگی دارد. آغازگر به عنوان منبع آلودگی احتمالی به باکتری های سرماگرا, کلی فرم ها و مخمرها, آب آشامیدنی و شستشو به عنوان منبع آلودگی کلی فرم ها و مخمرها, نازل ها و مواد بسته بندی به عنوان منبع آلودگی کلی فرم ها, مخمرها و شمارش کلی میکروارگانیزم های هوازی مزوفیل, و هوای سالن تولید به عنوان منبع آلودگی باکتری های سرماگرا, کلی فرم ها و مخمرها تعیین شدند. نتایج نشان داد که بخاطر استاندارد نبودن طراحی کارخانه های تولید دوغ در ایران بطور طبیعی منابع آلودگی مختلفی در این کارخانجات وجود دارد و لذا تعیین نقاط کنترل بحرانی در همه کارخانه ها و ساماندهی سیستم های کنترل خودکار به منظور حذف یا به حداقل رساندن تهدید آلودگی ها ضروری می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهربان سنگ آتش، معصومه، سرابی جماب، محبوبه، کاراژیان، رضا، نوربخش، ریحانه، قلاسی، فرحناز، وثوق، امیرصالح، و محسن زاده، محمد. (1390). ارزیابی منابع آلودگی میکروبی موثر بر بادکردگی دوغ ایرانی در طول فرآیند تولید. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 21(1)، 45-55. SID. https://sid.ir/paper/148582/fa

    Vancouver: کپی

    مهربان سنگ آتش معصومه، سرابی جماب محبوبه، کاراژیان رضا، نوربخش ریحانه، قلاسی فرحناز، وثوق امیرصالح، محسن زاده محمد. ارزیابی منابع آلودگی میکروبی موثر بر بادکردگی دوغ ایرانی در طول فرآیند تولید. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1390؛21(1):45-55. Available from: https://sid.ir/paper/148582/fa

    IEEE: کپی

    معصومه مهربان سنگ آتش، محبوبه سرابی جماب، رضا کاراژیان، ریحانه نوربخش، فرحناز قلاسی، امیرصالح وثوق، و محمد محسن زاده، “ارزیابی منابع آلودگی میکروبی موثر بر بادکردگی دوغ ایرانی در طول فرآیند تولید،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 21، no. 1، pp. 45–55، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148582/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button