مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,970
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

692
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی و شناسایی باکتریهای خانواده اسید لاکتیک فلور میکروبی شیر مادر به روش سکوئنس DNA در ناحیه 16S ریبوزومی

صفحات

 صفحه شروع 167 | صفحه پایان 177

چکیده

شیر مادر بهترین منبع تغذیه ای در طی چند ماه اول زندگی نوزاد می باشد. خواص درمانی بسیاری در رابطه با مصرف این ترکیب ارزشمند شناخته شده که می توان به مقاومت نوزادان شیر مادر خوار در برابر بسیاری عفونتها و بیماریها همچنین حساسیتهای جلدی و آسم اشاره کرد که یکی از عوامل آن را مربوط به فلور طبیعی شیر مادر می دانند که متاثر از نوع تغذیه مادران بوده و بسته به شرایط جغرافیایی متغیر است. لذا این تحقیق برای اولین بار با هدف بررسی فلور میکروبی شیر مادران ایرانی به منظور جداسازی و تخلیص میکروارگانیسم های بومی که بتوانند به عنوان کاندیدی جهت باکتریوتراپی و داشتن خواص پروبیوتیکی مطرح باشند, انجام می گیرد. برای این منظور در این مطالعه 309 کلنی متفاوت به طور تصادفی از 20 نمونه شیر مادران سالم ساکن در شهر مشهد جداسازی شدند. 40 کلنی از 309 کلنی بررسی شده, باکتریهای کاتالاز منفی و گرم مثبت کوکسی و باسیلی شکل بودند. ژنوم کامل DNA در ناحیه 16S ریبوزومی این باکتریها به روش واکنش زنجیره ای پلی مراز جهت شناسایی باکتریها در حد گونه تکثیریافته و بعد از تعیین توالی در بانک اطلاعاتی NCBI مورد مقایسه و شناسایی قرار گرفتند. بر اساس نتایج بدست آمده شیر مادران حاوی جنسهای مختلف لاکتوباسیل, استرپتوکوکوس و انتروکوکوس بوده که بیشترین باکتری ایزوله شده (47.5 درصد) مربوط به Enterococcus faecium بود که از 50 درصد نمونه های شیر جدا شده بودند. 10 درصد از ایزوله ها La. rhamnosus Lc 705 و 27.5 درصد Streptococcus salivarius بودند که به ترتیب از 20, 35 درصد از نمونه ای شیر مادر جداسازی شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طباطبایی، فریده، و روزبه نصیرایی، لیلا. (1390). جداسازی و شناسایی باکتریهای خانواده اسید لاکتیک فلور میکروبی شیر مادر به روش سکوئنس DNA در ناحیه 16S ریبوزومی. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 21(2)، 167-177. SID. https://sid.ir/paper/148672/fa

    Vancouver: کپی

    طباطبایی فریده، روزبه نصیرایی لیلا. جداسازی و شناسایی باکتریهای خانواده اسید لاکتیک فلور میکروبی شیر مادر به روش سکوئنس DNA در ناحیه 16S ریبوزومی. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1390؛21(2):167-177. Available from: https://sid.ir/paper/148672/fa

    IEEE: کپی

    فریده طباطبایی، و لیلا روزبه نصیرایی، “جداسازی و شناسایی باکتریهای خانواده اسید لاکتیک فلور میکروبی شیر مادر به روش سکوئنس DNA در ناحیه 16S ریبوزومی،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 21، no. 2، pp. 167–177، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148672/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا