Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

868
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

567
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه ویژگی های شیمیایی و میکروبی شیر خام شتر و شناسایی فلور غالب باکتری های لاکتیک اسید به روش PCR در شهر سمنان

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

شیر شتر یکی از منابع مهم تغذیه ای از نظر پروتئین, ویتامین و مواد معدنی می باشد که برای سلامتی مفید و حائز اهمیت است. هدف از انجام این تحقیق بررسی کیفیت میکروبی, ویژگی های شیمیایی و بررسی حضور باکتری های اسید لاکتیک در شیر شتر می باشد. در این مطالعه تعداد 24 نمونه شیر شتر از دامداری های شهر سمنان در طول یک ماه به صورت تصادفی جمع آوری و در شرایط سترون در کنار یخ به آزمایشگاه بهداشت مواد غذایی منتقل شد سپس به منظور بررسی خصوصیات شیمیایی و میکروبی مورد آنالیز قرار گرفت. میزان pH درصد پروتئین و درصد چربی به ترتیب در دامنه 6 تا 6/6, 1 تا 3 درصد و 2 تا 5/3 درصد به دست آمد. میزان متوسط تعداد کلی باکتری های هوازی, انتروکوکوس, میکروکوکوس, باکتری های اسید لاکتیک هوازی و بی هوازی و کپک و مخمر به ترتیب 0 شیر شتر یکی از منابع مهم تغذیه ای ازنظر پروتئین, ویتامین و مواد معدنی می باشد که برای سلامتی مفید و حائز اهمیت است. هدف از انجام این تحقیق بررسی کیفیت میکروبی, ویژگی های شیمیایی و بررسی حضور باکتری های اسیدلاکتیک در شیر شتر می باشد. در این مطالعه تعداد 24 نمونه شیر شتر از دامداری های شهر سمنان در طول یک ماه به صورت تصادفی جمع آوری و در شرایط سترون در کنار یخ به آزمایشگاه بهداشت مواد غذایی منتقل شد سپس به منظور بررسی خصوصیات شیمیایی و میکروبی مورد آنالیز قرار گرفت. میزان pH درصد پروتئین و درصد چربی به ترتیب در دامنه 6 تا 6/6, 1 تا 3 درصد و 2 تا 5/3 درصد به دست آمد. میزان متوسط تعداد کلی باکتری های هوازی, انتروکوکوس, میکروکوکوس, باکتری های اسید لاکتیک هوازی و بی هوازی و کپک و مخمر به ترتیب 06/0± 08/6, 72/0± 66/3, 06/0± 14/4, 42/0± 24/5, 35/0± 18/5, log cfu g-1 15/1± 84/3 به دست آمدند. قابل ذکر است که کلی فرم و انتروباکتریاسه از هیچ یک از نمونه های شیر شتر جدا نشد. استافیلوکوکوس اورئوس با دامنه log cfu g-1 78/2 تا 49/4 جدا گردید. علاوه بر این, شناسایی جدایه های باکتری های اسید لاکتیک از طریق تعیین توالی16s rDNA صورت گرفت. براین اساس, جدایه ها متعلق به لاکتوباسیلوس کازئی, لاکتوباسیلوس پاستوریانوس, انتروکوکوس فسیوم و انتروکوکوس فکالیس بودند. نتایج حاصل از این مطالعه تنوع میکروبی را در شیر شتر نشان داد. 6/0± 08/6, 72/0± 66/3, 06/14± 0/4, 42/24± 0/5, 35/18± 0/5, log cfu g-1 15/84± 1/3 به دست آمدند. قابل ذکر است که کلیفرم و انتروباکتریاسه از هیچ یک از نمونه های شیر شتر جدا نشد. استافیلوکوکوس اورئوس با دامنه log cfu g-1 78/2 تا 49/4 جدا گردید. علاوه بر این, شناسایی جدایه های باکتری های اسید لاکتیک از طریق تعیین توالی16s rDNA صورت گرفت. براین اساس, جدایه ها متعلق به لاکتوباسیلوس کازئی, لاکتوباسیلوس پاستوریانوس, انتروکوکوس فسیوم و انتروکوکوس فکالیس بودند. نتایج حاصل از این مطالعه تنوع میکروبی را در شیر شتر نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پارسایی مهر، مهنوش، استاجی، حمید، جبلی جوان، اشکان، سلیمی، آزاده، عرب، فرشته، فرخی، آزیتا، و کنعانی، منصوره. (1398). مطالعه ویژگی های شیمیایی و میکروبی شیر خام شتر و شناسایی فلور غالب باکتری های لاکتیک اسید به روش PCR در شهر سمنان. بهداشت مواد غذایی، 9(3 (پیاپی 35) )، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/223006/fa

    Vancouver: کپی

    پارسایی مهر مهنوش، استاجی حمید، جبلی جوان اشکان، سلیمی آزاده، عرب فرشته، فرخی آزیتا، کنعانی منصوره. مطالعه ویژگی های شیمیایی و میکروبی شیر خام شتر و شناسایی فلور غالب باکتری های لاکتیک اسید به روش PCR در شهر سمنان. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1398؛9(3 (پیاپی 35) ):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/223006/fa

    IEEE: کپی

    مهنوش پارسایی مهر، حمید استاجی، اشکان جبلی جوان، آزاده سلیمی، فرشته عرب، آزیتا فرخی، و منصوره کنعانی، “مطالعه ویژگی های شیمیایی و میکروبی شیر خام شتر و شناسایی فلور غالب باکتری های لاکتیک اسید به روش PCR در شهر سمنان،” بهداشت مواد غذایی، vol. 9، no. 3 (پیاپی 35) ، pp. 1–12، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/223006/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا