مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,377
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

365
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضدباکتری عصاره های برگ جعفری کوهی انبوه علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی و تفکیک جزءهای موثر

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 115

چکیده

 مقدمه: جعفری کوهی انبوه ( Pimpinella affinis) از خانواده چتریان و یکی از سبزی های مصرفی مناطق شمالی ایران است. هدف: پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر ضدباکتری عصاره های برگ جعفری کوهی انبوه علیه دو سویه استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی و جداسازی اجزای موثرآن انجام شد. روش بررسی: حداقل غلظت بازداری ( MIC) عصاره های هگزانی, اتیل استاتی و متانولی به دست آمده از برگ جعفری کوهی انبوه علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی (تهیه شده از سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران) به روش براث میکرودایلوشن بررسی شد. با توجه به نتایج حاصل, عصاره اتیل استاتی جهت جداسازی اجزای فعال آن انتخاب و سپس با استفاده از روش های کروماتوگرافی ستونی و لایه نازک ( TLC) به 29 جزء تفکیک شد. اثر ضد باکتریایی اجزای به دست آمده نیز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: عصاره اتیل استاتی (با mg/ml =1.0 MIC علیه استافیلوکوکوس اورئوس و mg/ml =2.0 MIC علیه اشرشیاکلی) نسبت به دو عصاره دیگر نتایج بهتری را نشان داد. از میان 29 جزء به دست آمده از عصاره اتیل استاتی, جزءهای 5 F 3- F, F8و 9 F علیه استافیلوکوکوس اورئوس (با MIC=5.0mg/ml و P<0.05) دارای بالاترین قدرت مهارکنندگی بودند. حداقل غلظت بازداری کلرامفنیکل به عنوان استاندارد علیه استافیلوکوکوس اورئوس برابر با MIC=1.0mg/ml (P<0.01) می باشد. تمامی نتایج گزارش شده دارای p-value کمتر از 0.05 می باشند و دارای سطح معنی داری مناسبی هستند. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که اثر مهارکنندگی هر سه عصاره هگزانی, اتیل استاتی و متانولی بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بیشتر از اشرشیا کلی است. همچنین جزء بندی عصاره اتیل استاتی منجر به بدست آوردن جزءهایی (F3-F5, F8 و F9) تا 200 برابر فعال تر از خود عصاره اتیل استاتی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    صرافی، یعقوب، توحدی، حدیث، و دهقان، حسین. (1396). بررسی اثر ضدباکتری عصاره های برگ جعفری کوهی انبوه علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی و تفکیک جزءهای موثر. گیاهان دارویی، 16 (دوره چهارم)(64)، 109-115. SID. https://sid.ir/paper/15199/fa

    Vancouver: کپی

    صرافی یعقوب، توحدی حدیث، دهقان حسین. بررسی اثر ضدباکتری عصاره های برگ جعفری کوهی انبوه علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی و تفکیک جزءهای موثر. گیاهان دارویی[Internet]. 1396؛16 (دوره چهارم)(64):109-115. Available from: https://sid.ir/paper/15199/fa

    IEEE: کپی

    یعقوب صرافی، حدیث توحدی، و حسین دهقان، “بررسی اثر ضدباکتری عصاره های برگ جعفری کوهی انبوه علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی و تفکیک جزءهای موثر،” گیاهان دارویی، vol. 16 (دوره چهارم)، no. 64، pp. 109–115، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15199/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button