مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,988
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

876
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه ترکیب شیمیایی اسانس گیاه آفسنطین (Artemisia absinthium) و اثر مهاری اسانس و عصاره های آبی، الکلی آن بر برخی از باکتری های بیماریزای غذایی

صفحات

 صفحه شروع 120 | صفحه پایان 127

چکیده

 مقدمه: با ارتقای سطح دانش بشر و آگاهی نسبت به مضرات نگهدارنده های شیمیایی, تمایل به استفاده از نگهدارنده های طبیعی به خصوص اسانس ها و عصاره های گیاهی در مواد غذایی افزایش یافته است.هدف: در این مطالعه ترکیب شیمیایی اسانس گیاه آفسنطین و اثر ضدباکتریایی اسانس و عصاره آبی و الکلی (اتانولی و متانولی) آن بر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس, سالمونلا تیفی موریوم, اشرشیاکلی O157:H7, لیستریا مونوسایتوژنز و باسیلوس سرئوس که مهم ترین باکتری های ایجادکننده مسمومیت غذایی هستند, مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسی: در آنالیز ترکیب شیمیایی اسانس از دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف نگار جرمی (GC-MS) استفاده شده و در آزمایش غربالگری حساسیت باکتری های مورد مطالعه به روش انتشار دیسک بررسی شد. حداقل غلظت بازدارنده (MIC) به روش براث میکرودایلوشن مورد مطالعه قرار گرفت.نتایج: ترکیبات موجود در اسانس گیاه مورد مطالعه مشخص شد و Beta-Thujone (29.75 درصد) و Phellandrene (20.10 درصد) به عنوان مهم ترین ترکیبات آن شناسایی شدند. در روش انتشار دیسک, سالمونلاتیفی موریوم و اشرشیاکلی حساس ترین باکتری ها نسبت به اسانس و عصاره های این گیاه بودند. حداقل غلظت بازدارنده رشد برای اسانس آفسنطین در مورد باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسیتوژنز 3000ppm محاسبه شد و میزان MIC عصاره متانولی این گیاه در مورد باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس, اشرشیاکلی O157:H7, لیستریا مونوسایتوژنز و باسیلوس سرئوس به ترتیب 10, 10, 8 و 4 میلی گرم در میلی لیتر محاسبه شد.نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که اسانس و عصاره متانولی گیاه آفسنطین اثر مهاری بیشتری بر باکتری های فوق داشته و می تواند به عنوان نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گندمی نصرآبادی، حسن، عباس زاده، سپیده، طیارهشتجین، نسرین، و یمرلی، آی ناز. (1391). مطالعه ترکیب شیمیایی اسانس گیاه آفسنطین (Artemisia absinthium) و اثر مهاری اسانس و عصاره های آبی, الکلی آن بر برخی از باکتری های بیماریزای غذایی. گیاهان دارویی، 11(42)، 120-127. SID. https://sid.ir/paper/15300/fa

    Vancouver: کپی

    گندمی نصرآبادی حسن، عباس زاده سپیده، طیارهشتجین نسرین، یمرلی آی ناز. مطالعه ترکیب شیمیایی اسانس گیاه آفسنطین (Artemisia absinthium) و اثر مهاری اسانس و عصاره های آبی, الکلی آن بر برخی از باکتری های بیماریزای غذایی. گیاهان دارویی[Internet]. 1391؛11(42):120-127. Available from: https://sid.ir/paper/15300/fa

    IEEE: کپی

    حسن گندمی نصرآبادی، سپیده عباس زاده، نسرین طیارهشتجین، و آی ناز یمرلی، “مطالعه ترکیب شیمیایی اسانس گیاه آفسنطین (Artemisia absinthium) و اثر مهاری اسانس و عصاره های آبی, الکلی آن بر برخی از باکتری های بیماریزای غذایی،” گیاهان دارویی، vol. 11، no. 42، pp. 120–127، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15300/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button