مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,365
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

684
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر حفاظت نورونی عصاره آبی زرشک (.Berberis vulgaris L) در مدل بیماری پارکینسون در موش صحرایی نر

صفحات

 صفحه شروع 24 | صفحه پایان 33

چکیده

 مقدمه: بیماری پارکینسون, تحلیل نورون های دوپامینی در ساختمان متراکم جسم سیاه و دیگر نواحی ساقه مغز است. استرس اکسیداتیو نقش اصلی را در مرگ نرون ها در این بیماری بازی می کند. مهارکنندگان  ACE(آنزیم مبدل آنژیوتانسین) نقش ثابت شده ای در جلوگیری از استرس اکسیداتیو دارند. زرشک یک مهارکننده ACE شناخته شده است.هدف: هدف این تحقیق بررسی عصاره آبی زرشک در درمان بیماری پارکینسون است.روش بررسی: 32 موش صحرایی به 4 گروه شاهد, تخریب با نوروتوکسین 6- هیدروکسی دوپامین, درمان با عصاره آبی زرشک و کاپتوپریل تقسیم شدند. در گروه تخریب 5 میکرولیتر از نوروتوکسین محلول در سالین نرمال به داخل جسم سیاه نیمکره چپ تزریق شد و به گروه شاهد به همان حجم, محلول سالین نرمال تزریق شد. گروه درمان علاوه بر نوروتوکسین, عصاره آبی زرشک را به مدت 10 روز (7 روز قبل از تزریق نوروتوکسین و 3 روز بعد از آن) به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. گروه کاپتوپریل به جای عصاره, کاپتوپریل را دریافت کردند. تست های رفتاری سفتی عضلانی و چرخش, اکسیداسیون پروتئین ها, پراکسیداسیون لیپیدها و همچنین اندازه گیری فعالیت آنزیمACE  سرمی و مغزی در رابطه با همه گروه ها بررسی شدند.نتایج: تست های رفتاری سفتی عضلانی و چرخش, نشان دادند که میزان چرخش در گروه عصاره آبی زرشک و کاپتوپریل به طور معنی داری کمتر از گروه نوروتوکسین بود (P=0.002) و پراکسیداسیون لیپیدها فقط در گروه کاپتوپریل کاهش یافت (P=0.013). فعالیت آنزیم  ACEتوسط کاپتوپریل وزرشک در سرم کاملا مهار شد. عصاره آبی زرشک باعث مهار آنزیم مغزی نیز شد.نتیجه گیری: عصاره آبی زرشک احتمالا با مهار آنزیم ACE دربافت مغز می تواند باعث کاهش علایم رفتاری بیماری پارکینسون شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سالار، فریبا، ضیایی، سیدعلی، نصری، سیما، روغنی، مهرداد، و کمالی نژاد، محمد. (1389). اثر حفاظت نورونی عصاره آبی زرشک (.Berberis vulgaris L) در مدل بیماری پارکینسون در موش صحرایی نر. گیاهان دارویی، 9(36)، 24-33. SID. https://sid.ir/paper/15343/fa

    Vancouver: کپی

    سالار فریبا، ضیایی سیدعلی، نصری سیما، روغنی مهرداد، کمالی نژاد محمد. اثر حفاظت نورونی عصاره آبی زرشک (.Berberis vulgaris L) در مدل بیماری پارکینسون در موش صحرایی نر. گیاهان دارویی[Internet]. 1389؛9(36):24-33. Available from: https://sid.ir/paper/15343/fa

    IEEE: کپی

    فریبا سالار، سیدعلی ضیایی، سیما نصری، مهرداد روغنی، و محمد کمالی نژاد، “اثر حفاظت نورونی عصاره آبی زرشک (.Berberis vulgaris L) در مدل بیماری پارکینسون در موش صحرایی نر،” گیاهان دارویی، vol. 9، no. 36، pp. 24–33، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15343/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button