مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

651
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

646
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویسکوزیته عصاره گیاهان دارویی سنتی کاهنده قندخون و ارتباط آن با انتشار گلوکز در In vitro

صفحات

 صفحه شروع 166 | صفحه پایان 176

چکیده

 مقدمه: در بیماری دیابت از داروهای شیمیایی و نیز داروهای گیاهی برای کاهش قندخون استفاده می شود. یکی از مکانیزم های کاهش قندخون ممانعت از جذب گوارشی گلوکز می باشد. ویسکوزیته مواد غذایی می تواند در کاهش جذب گوارشی گلوکز نقش داشته باشند.هدف: هدف از این تحقیق بررسی ویسکوزیته تعدادی از گیاهان کاهنده قندخون و اثر آنها بر انتشار گلوکز از غشاء دیالیز در in vitro بود.روش بررسی: پس از تائید یازده گیاه سنتی کاهنده گلوکز خون, عصاره آبی آنها تهیه شد. ویسکوزیته عصاره های گیاهی توسط ویسکومتر اندازه گیری شد. چهار غلظت متفاوت از عصاره گیاهان درون کیسه دیالیز دارای -D گلوکز 0.22 M   اضافه شد. کیسه دیالیز فاقد عصاره و دارای -D گلوکز 0.22 M به عنوان کنترل در نظر گرفته شد و در دمای آزمایشگاه غلظت گلوکز مایع خارج کیسه دیالیز در فواصل زمانی 2 ساعت به مدت 24 ساعت با استفاده از روش گلوکز اکسیداز اندازه گیری شد. مساحت زیر منحنی (AUC) با به کارگیری قانون ذوزنقه ای محاسبه شد.نتایج: بیشترین ویسکوزیته مربوط به غلظت 50 گرم بر لیتر عدس تلخ (1.64) و تلکا (1.46) میلی پاسکال ثانیه بود. بالاترین میزان بازداری خروج گلوکز از لوله های دیالیز مربوط به عصاره های 50 گرم بر لیتر اکالیپتوس گلوبوز (82 درصد) بود. با کاهش غلظت عصاره, میزان بازداری گلوکز کاهش یافت ولی با کمترین غلظت هر عصاره نیز, خروج گلوکز از کیسه دیالیز نسبت به کنترل کمتر بود.نتیجه گیری: عصاره های گیاهی کاهنده گلوکز خون, انتشار گلوکز را در مدل آزمایشگاهی کاهش داد. به نظر می رسد ویسکوزیته در میزان بازداری گلوکز موثر باشد ولی این در مورد اکالیپتوس گلوبوز مشاهده نشد که احتمالا علت دیگری در این مورد نقش دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اصغرپور، فریبا، پورامیر، مهدی، و مقدم نیا، علی اکبر. (1390). بررسی ویسکوزیته عصاره گیاهان دارویی سنتی کاهنده قندخون و ارتباط آن با انتشار گلوکز در In vitro. گیاهان دارویی، 11(ویژه نامه 8)، 166-176. SID. https://sid.ir/paper/15466/fa

    Vancouver: کپی

    اصغرپور فریبا، پورامیر مهدی، مقدم نیا علی اکبر. بررسی ویسکوزیته عصاره گیاهان دارویی سنتی کاهنده قندخون و ارتباط آن با انتشار گلوکز در In vitro. گیاهان دارویی[Internet]. 1390؛11(ویژه نامه 8):166-176. Available from: https://sid.ir/paper/15466/fa

    IEEE: کپی

    فریبا اصغرپور، مهدی پورامیر، و علی اکبر مقدم نیا، “بررسی ویسکوزیته عصاره گیاهان دارویی سنتی کاهنده قندخون و ارتباط آن با انتشار گلوکز در In vitro،” گیاهان دارویی، vol. 11، no. ویژه نامه 8، pp. 166–176، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15466/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button