مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,055
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,288
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر عصاره های مختلف دانه گیاه خارمریم (Silybum marianum L. Gaertn)، بر فعالیت آنزیم های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز در محیط برون تنی

صفحات

 صفحه شروع 239 | صفحه پایان 247

چکیده

 مقدمه: مهارکننده های آنزیم های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز از تبدیل پلی ساکاریدهای غذا به منوساکاریدها یا همان قند ساده پیشگیری می کنند. مهار این دو آنزیم از جذب قندهای ساده از دستگاه گوارش و در نتیجه پیشگیری از افزایش گلوکز خون بعد از غذا موثر است.هدف: در این مطالعه تاثیر فراکسیون های دانه گیاه خارمریم تهیه شده توسط حلال های هگزان, کلروفرم, اتیل استات و متانول بر مهار آنزیم آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز بررسی شد.روش بررسی: از پودر دانه گیاه خارمریم توسط حلال های هگزان, کلروفرم, اتیل استات و متانول فراکسیون های مختلف تهیه شد. اثر بازدارندگی عصاره های به دست آمده بر فعالیت آنزیم های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز بررسی شد. در این آزمایش, غلظتی از هر عصاره که برای مهار 50 درصد از فعالیت آنزیم ها مورد نیاز است (IC50), به دست آمد و با مقدار مورد نیاز از آکاربوز, به عنوان کنترل مثبت مقایسه شد.نتایج: نتایج این تحقیق نشان داد که عصاره تام متانولی و فراکسیون های هگزانی, کلروفرمی, اتیل استاتی و متانولی دانه گیاه خارمریم اثر مهاری متفاوتی بر هر دو آنزیم آنزیم آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز دارند. آنالیز آماری نشان داد که درصد مهاری عصاره متانولی تام دانه گیاه خارمریم بر هر دو آنزیم آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز در مقایسه با دیگر فراکسیون ها قوی تر و قابل مقایسه با آکاربوز به عنوان کنترل مثبت است.نتیجه گیری: عصاره تام متانولی دانه گیاه خارمریم اثر مهاری قوی تری نسبت به فراکسیون های متانولی, اتیل استاتی, هگزانی و کلروفرمی روی آنزیم های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فلاح حسینی، حسن، اصغری، بهور، عسگرپناه، ژینوس، اقبالی زارچ، طاهره، و بابایی زارچ، علی. (1390). بررسی اثر عصاره‌ های مختلف دانه گیاه خارمریم (Silybum marianum L. Gaertn), بر فعالیت آنزیم ‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز در محیط برون ‌تنی. گیاهان دارویی، 11(ویژه نامه 8)، 239-247. SID. https://sid.ir/paper/15479/fa

    Vancouver: کپی

    فلاح حسینی حسن، اصغری بهور، عسگرپناه ژینوس، اقبالی زارچ طاهره، بابایی زارچ علی. بررسی اثر عصاره‌ های مختلف دانه گیاه خارمریم (Silybum marianum L. Gaertn), بر فعالیت آنزیم ‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز در محیط برون ‌تنی. گیاهان دارویی[Internet]. 1390؛11(ویژه نامه 8):239-247. Available from: https://sid.ir/paper/15479/fa

    IEEE: کپی

    حسن فلاح حسینی، بهور اصغری، ژینوس عسگرپناه، طاهره اقبالی زارچ، و علی بابایی زارچ، “بررسی اثر عصاره‌ های مختلف دانه گیاه خارمریم (Silybum marianum L. Gaertn), بر فعالیت آنزیم ‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز در محیط برون ‌تنی،” گیاهان دارویی، vol. 11، no. ویژه نامه 8، pp. 239–247، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15479/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button