Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,188
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

493
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره تام و فراکسیون های گیاه Geum kokanicum

صفحات

 صفحه شروع 145 | صفحه پایان 151

چکیده

 مقدمه: گیاه علف مبارک کوهستان با نام علمی Geum kokanicum از خانواده Rosaceae, از جمله گیاهان با ریزوم دایمی ایران می باشد. این گیاه در درمان اسهال و سایر مشکلات گوارشی کاربرد دارد.هدف: در این تحقیق اثرات ضدمیکروبی عصاره تام و فراکسیون های مختلف تهیه شده از ریزوم G. kokanicum مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسی: گیاه G. kokanicam در خرداد ماه 1385 از منطقه بجنورد جمع آوری شد. سپس از ریزوم آن یک عصاره تام با اتانول 80 درصد و چهار فراکسیون به روش استخراج متوالی به دست آمد و هر یک از فراکسیون ها و عصاره تام به روش Disc – diffusion مورد بررسی قرار گرفت.نتایج: آزمون میکروبی اولیه عصاره تام و فراکسون های مختلف بر روی میکروب های استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی, نشان دهنده بیشترین هاله عدم رشد فراکسیون متانلی (10mg/disc) بر روی استافیلوکوکی اورئوس به میزان 19 میلی متر می باشد. هم چنین حداقل غلظت مهاری عصاره تام اتانولی روی میکروب های مختلف گرم مثبت و منفی شامل: استافیلوکوکوس اپیدرمیتیس, سویه ای از استرپتوکوک نوعA , باسیلوس سوبتیلیس, سالمونلا تیفی, پسودوموناس آئروژینوزا, سویه ای از شیگلا و سویه ای از کلبسیلا مورد بررسی قرار گرفت که کمترین حداقل غلظت مهاری مربوط به استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس به میزان 125/0 میلی گرم بر میلی لیتر بود.نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان دهنده هاله عدم رشد عصاره تام این گیاه بر روی استافیلوکوکوس اورئوسی به میزان 18 میلی متر می باشد. با توجه به حضور تانن زیاد در آنالیز فیتوشیمیایی این عصاره حدس زده شد که این اثر ضدمیکروبی به دلیل حضور تانن بالا در گیاه باشد. به منظور اثبات این موضوع تانن گیاه, که در فراکسیون متانولی جمع شده بود به وسیله محلول ژلاتین 1 درصد جدا شده و به وسیله بیواتوگرافی مورد بررسی قرار گرفت که تایید کننده حدس بالا می باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

منصف اصفهانی، حمیدرضا، شریفی اقدم، انسیه، امینی، محسن، شاهوردی، احمد رضا، و حاجی آقایی، رضا. (1388). بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره تام و فراکسیون های گیاه Geum kokanicum. گیاهان دارویی، 9(30)، 145-151. SID. https://sid.ir/paper/15604/fa

Vancouver: کپی

منصف اصفهانی حمیدرضا، شریفی اقدم انسیه، امینی محسن، شاهوردی احمد رضا، حاجی آقایی رضا. بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره تام و فراکسیون های گیاه Geum kokanicum. گیاهان دارویی[Internet]. 1388؛9(30):145-151. Available from: https://sid.ir/paper/15604/fa

IEEE: کپی

حمیدرضا منصف اصفهانی، انسیه شریفی اقدم، محسن امینی، احمد رضا شاهوردی، و رضا حاجی آقایی، “بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره تام و فراکسیون های گیاه Geum kokanicum،” گیاهان دارویی، vol. 9، no. 30، pp. 145–151، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15604/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا