مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,366
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

749
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پاسخ فیتوشیمیایی و زراعی نعناع فلفلی (.Mentha piperita L) به کاربرد کودهای زیستی و کود اوره

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 118

چکیده

 مقدمه: در راستای کشاورزی پایدار, کودهای زیستی به عنوان جایگزین تدریجی کودهای شیمیایی و یا کاهش مصرف این ترکیبات شیمیایی مطرح می باشد. هدف: تعیین اثرات کودهای زیستی (نیتروژنه و سولفوره) و کود شیمیایی اوره بر عملکرد زراعی و دارویی نعناع فلفلی .Mentha piperita L.).روش بررسی: این تحقیق در 9 تیمار کودی و 3 تکرار در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی انجام شد. تیمارهای این تحقیق عبارت از تیمارهای شاهد (عدم مصرف کود), سه نوع کود مختلف زیستی هر کدام به میزان 4 و 8 کیلوگرم در هکتار و کود شیمیایی اوره به میزان 75 و 100 کیلوگرم در هکتار بودند.نتایج: تیمارهای کودی بر ارتفاع گیاه, وزن تر و خشک ساقه در هکتار, وزن خشک برگ در هکتار و مقدار منتون اسانس در سطح آماری 5 درصد و بر تعداد برگ در ساقه, وزن تر و خشک برگ در ساقه, عملکرد اسانس در واحد سطح, و مقدار منتول اسانس در سطح آماری 1 درصد, اثر معنی داری داشتند. به طور کلی کمترین عملکرد کمی و کیفی نعناع فلفلی مربوط به تیمار شاهد بود و کودهای زیستی و شیمیایی سبب افزایش عملکرد در گیاه نعناع فلفلی از نظر تمامی صفات مورد مطالعه شدند. بیشترین عملکرد در تیمارهای کود زیستی نیتروکسین و اوره مشاهده شد و از سوی دیگر هم مقدار منتول و منتون اسانس در کود زیستی نیتروکسین 8 کیلوگرم در هکتار به لحاظ آماری تفاوت معنی داری با کود اوره 75 کیلوگرم در هکتار نداشت.نتیجه گیری: مصرف کودهای زیستی, عملکرد کمی و کیفی نعناع فلفلی را افزایش دادند و این کودها می توانند جایگزین و یا باعث کاهش مصرف کودهای شیمیایی در اکوسیستم های زراعی شوند که گامی در راستای به حداقل رسانیدن آلودگی محیط و کشاورزی پایدار است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مهرآفرین، علی، نقدی بادی، حسنعلی، پورهادی، میثم، هادوی، ابراهیم، قوامی، نسرین، و کدخدا، زهره. (1390). پاسخ فیتوشیمیایی و زراعی نعناع فلفلی (.Mentha piperita L) به کاربرد کودهای زیستی و کود اوره. گیاهان دارویی، 10(40)، 107-118. SID. https://sid.ir/paper/15780/fa

    Vancouver: کپی

    مهرآفرین علی، نقدی بادی حسنعلی، پورهادی میثم، هادوی ابراهیم، قوامی نسرین، کدخدا زهره. پاسخ فیتوشیمیایی و زراعی نعناع فلفلی (.Mentha piperita L) به کاربرد کودهای زیستی و کود اوره. گیاهان دارویی[Internet]. 1390؛10(40):107-118. Available from: https://sid.ir/paper/15780/fa

    IEEE: کپی

    علی مهرآفرین، حسنعلی نقدی بادی، میثم پورهادی، ابراهیم هادوی، نسرین قوامی، و زهره کدخدا، “پاسخ فیتوشیمیایی و زراعی نعناع فلفلی (.Mentha piperita L) به کاربرد کودهای زیستی و کود اوره،” گیاهان دارویی، vol. 10، no. 40، pp. 107–118، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15780/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button