Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,468
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

619
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر عصاره های آویشن، سرخارگل، سیر و آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین بر لیپیدهای سرم، درصد هماتوکریت و میزان هموگلوبین جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 45

چکیده

 مقدمه: گوشت طیور یکی از منابع مهم غذایی بشر است که می توان با جیره های غذایی غنی از ترکیبات گیاهی میزان کلسترول آن را کاهش داد. وجود ترکیباتی با خاصیت کاهش دهندگی لیپیدهای سرمی و آنتی اکسیدانی در بسیاری از گیاهان دارویی و عصاره های حاصل از آنها به اثبات رسیده است.هدف: هدف از این پژوهش مقایسه اثرات کاهش دهندگی لیپیدهای سرم سه عصاره گیاهی (آویشن باغی, سرخارگل و سیر) و آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین به عنوان بهبوددهنده های رشد در صنعت طیور است.روش بررسی: تعداد 480 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس به طور تصادفی به 6 تیمار و 4 تکرار تقسیم شدند. تیمارها به ترتیب شامل: سه عصاره آویشن باغی, سرخارگل, سیر, با دوز مصرف 0.1 درصد (v/v), آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین با دوز مصرف 0.15 درصد (v/v) در آب, مخلوطی از عصاره های فوق با دوز 0.1 درصد (v/v) در آب و گروه شاهد بدون هیچ یک از افزودنی ها. کلسترول تام (TC), تری گلیسرید (TG), -LDL کلسترول (LDL), -HDL کلسترول (HDL) سرم, درصد هماتوکریت و غلظت هموگلوبین در پایان دوره پرورش (42 روزگی) تعیین شدند.نتایج: از بین عصاره های تجاری استفاده شده عصاره سیر به طور معنی داری سطح TC, TG,LDL  را در سرم کاهش و سطح HDL را افزایش داد. همچنین عصاره آویشن درصد هماتوکریت و میزان هموگلوبین را بهبود داد, اما این افزایش معنی دار نبود.نتیجه گیری: عصاره های گیاهی استفاده شده فاکتورهای خونی را در مقایسه با گروه های آنتی بیوتیک و شاهد, بهبود دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تیموری زاده، زریر، رحیمی، شعبان، کریمی ترشیزی، محمدامیر، و امیدبیگی، رضا. (1388). مقایسه اثر عصاره های آویشن, سرخارگل, سیر و آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین بر لیپیدهای سرم, درصد هماتوکریت و میزان هموگلوبین جوجه های گوشتی. گیاهان دارویی، 8(32)، 37-45. SID. https://sid.ir/paper/15858/fa

    Vancouver: کپی

    تیموری زاده زریر، رحیمی شعبان، کریمی ترشیزی محمدامیر، امیدبیگی رضا. مقایسه اثر عصاره های آویشن, سرخارگل, سیر و آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین بر لیپیدهای سرم, درصد هماتوکریت و میزان هموگلوبین جوجه های گوشتی. گیاهان دارویی[Internet]. 1388؛8(32):37-45. Available from: https://sid.ir/paper/15858/fa

    IEEE: کپی

    زریر تیموری زاده، شعبان رحیمی، محمدامیر کریمی ترشیزی، و رضا امیدبیگی، “مقایسه اثر عصاره های آویشن, سرخارگل, سیر و آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین بر لیپیدهای سرم, درصد هماتوکریت و میزان هموگلوبین جوجه های گوشتی،” گیاهان دارویی، vol. 8، no. 32، pp. 37–45، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15858/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا