Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,020
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,137
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبات پلی فنلی، آنتوسیانین ها و فلاونوییدهای تام و خواص آنتی اکسیدانی گیاه دارویی قره قاط (.Vaccinium arctostaphylos L) جمع آوری شده از چهار منطقه مختلف ایران

صفحات

 صفحه شروع 66 | صفحه پایان 74

چکیده

 مقدمه: قره قاط درختچه ای متعلق به خانواده Ericaceae می باشد که از دیرباز به دلیل اثرات کاهش قند و فشار خون در طب سنتی ایران استفاده می شده است. مهم ترین متابولیت های برگ و میوه قره قاط را فنل ها و به ویژه آنتوسیانین ها تشکیل می دهند که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی هستند.هدف: بررسی مقایسه ای مقدار ترکیبات فنلی, آنتوسیانینی و فلاونوییدی در عصاره متانولی برگ و میوه Vaccinium arctostaphylos جمع آوری شده از نقاط مختلف ایران و بررسی خواص آنتی اکسیدانی آن می باشد.روش بررسی: برگ و میوه های گیاه قره قاط از ارتفاعات استان های اردبیل (حور), گیلان (ماسوله و اسالم) و مازندران (کلاردشت) در شهریور سال 1386 جمع آوری و تا زمان سنجش متابولیت های موردنظر در فریزر -80 درجه سانتی گراد نگهداری شد. سپس عصاره استخراج شده با استفاده از متانول اسیدی تهیه و ترکیبات فنلی و خواص آنتی اکسیدانی به روش اسپکتروفتومتری UV-Vis اندازه گیری شد.نتایج: بررسی عصاره های متانولی مناطق مختلف نشان داد که بیشترین مقدار ترکیبات فنلی بر حسب گالیگ اسید (42.7±1.5 میلی گرم بر گرم وزن خشک) و آنتوسیانینی بر حسب سیانیدین -3 گلوکوزید (1.0±0.07 میلی گرم بر گرم وزن خشک) مربوط به میوه های قره قاط منطقه کلاردشت بوده است و همچنین میوه های این منطقه نیز از فعالیت آنتی اکسیدانی بهتری (IC50: 0.1±0.07 میلی گرم بر میلی لیتر) در مقایسه با سایر مناطق برخوردار هستند. بیشترین مقدار ترکیبات فلاونوییدی بر حسب کوئرستین (2.9±0.07 میلی گرم بر گرم) مربوط به برگ منطقه ماسوله می باشد.نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد برگ و میوه گیاه دارویی قره قاط سرشار از ترکیبات فنلی بوده و نیز خاصیت آنتی اکسیدانی داشته بنابراین می توان از آن به عنوان یک منبع گیاهی که دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی است در صنایع غذا و دارو استفاده کرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سپهری فر، روشنک، و حسنلو، طاهره. (1388). بررسی ترکیبات پلی فنلی, آنتوسیانین ها و فلاونوییدهای تام و خواص آنتی اکسیدانی گیاه دارویی قره قاط (.Vaccinium arctostaphylos L) جمع آوری شده از چهار منطقه مختلف ایران. گیاهان دارویی، 9(33)، 66-74. SID. https://sid.ir/paper/15871/fa

    Vancouver: کپی

    سپهری فر روشنک، حسنلو طاهره. بررسی ترکیبات پلی فنلی, آنتوسیانین ها و فلاونوییدهای تام و خواص آنتی اکسیدانی گیاه دارویی قره قاط (.Vaccinium arctostaphylos L) جمع آوری شده از چهار منطقه مختلف ایران. گیاهان دارویی[Internet]. 1388؛9(33):66-74. Available from: https://sid.ir/paper/15871/fa

    IEEE: کپی

    روشنک سپهری فر، و طاهره حسنلو، “بررسی ترکیبات پلی فنلی, آنتوسیانین ها و فلاونوییدهای تام و خواص آنتی اکسیدانی گیاه دارویی قره قاط (.Vaccinium arctostaphylos L) جمع آوری شده از چهار منطقه مختلف ایران،” گیاهان دارویی، vol. 9، no. 33، pp. 66–74، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15871/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا