مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,075
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

669
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات منابع چربی جیره غذایی بر فاکتورهای رشد، تغذیه و ترکیب اسیدهای چرب لاشه بچه فیل ماهیان پرورشی (Huso huso)

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 87

کلیدواژه

فیل ماهی (Huso huso)Q3

چکیده

 در پژوهش حاضر, به منظور بررسی اثرات منابع چربی جیره غذایی بر رشد و پروفیل اسیدهای چرب لاشه بچه فیل ماهیان پرورشی, تعداد 108 عدد بچه فیل ماهی با میانگین وزن 69/0±87/26 گرم, به مدت 8 هفته با جیره های مختلف حاوی روغن های حیوانی و گیاهی متفاوت تغذیه شده و مورد آزمون قرار گرفتند. 3 جیره غذایی ایزونیتروژنیک و ایزولیپیدیک حاوی 10% روغن اضافه شده, فرمول بندی شدند. جیره غذایی حاوی 100% روغن ماهی کیلکا به عنوان تیمار شاهد در نظر گرفته شد. روغن ماهی به میزان 50% با روغن های گیاهی مخلوط شده شامل روغن های آفتابگردان (25%) و سویا (25%) در تیمار اول و روغن های آفتابگردان (25%) و کانولا (25%) در تیمار دوم جایگزین گردید. میانگین وزن نهایی بدن (FBW) در ماهی های تیمار شاهد به طور معنی دار کمتر از سایر تیمارها بود (05/0>P), در حالیکه هیچ اختلاف معنی داری در سایر پارامترهای عملکرد رشد شامل FCR ,SGR ,K ,%WG و PER بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (05/0<P) میزان خاکستر لاشه در ماهی های تیمار دوم به طور معنی داری بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0<P) سایر ترکیبات شیمیایی لاشه شامل پروتئین خام, چربی خام و رطوبت بین تیمارهای مختلف دارای اختلاف معنی دار نبودند (05/0<P) اسید لینولئیک (18:2n-6) و نسبت 18:1n-9/n-3 در ماهی های تغذیه شده با جیره های غذایی حاوی روغن های گیاهی به طور معنی دار افزایش پیدا کرد, اما دکوزا هگزانوئیک اسید ((DHA, 22:6n-3) و نسبت n-3/n-6 در لاشه بچه فیل ماهی ها با افزودن روغن های گیاهی به جیره غذایی به طور معنی دار کاهش یافت (05/0>P). به طور کلی ترکیب اسیدهای چرب لاشه ماهی ها به میزان بسیار زیاد انعکاسی از ترکیب اسیدهای چرب منابع چربی افزوده شده به جیره های غذایی بود. بهترین تیمار مورد استفاده در این تحقیق از نظر هزینه پرورش, رشد و ترکیب اسیدهای چرب, تیمار دوم بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیک زادحسن کیاده، مجید، خارا، حسین، یزدانی، محمدعلی، و پرندآور، حسن. (1387). اثرات منابع چربی جیره غذایی بر فاکتورهای رشد, تغذیه و ترکیب اسیدهای چرب لاشه بچه فیل ماهیان پرورشی (Huso huso). علوم زیستی، 2(4 (پیاپی 7))، 73-87. SID. https://sid.ir/paper/164108/fa

    Vancouver: کپی

    نیک زادحسن کیاده مجید، خارا حسین، یزدانی محمدعلی، پرندآور حسن. اثرات منابع چربی جیره غذایی بر فاکتورهای رشد, تغذیه و ترکیب اسیدهای چرب لاشه بچه فیل ماهیان پرورشی (Huso huso). علوم زیستی[Internet]. 1387؛2(4 (پیاپی 7)):73-87. Available from: https://sid.ir/paper/164108/fa

    IEEE: کپی

    مجید نیک زادحسن کیاده، حسین خارا، محمدعلی یزدانی، و حسن پرندآور، “اثرات منابع چربی جیره غذایی بر فاکتورهای رشد, تغذیه و ترکیب اسیدهای چرب لاشه بچه فیل ماهیان پرورشی (Huso huso)،” علوم زیستی، vol. 2، no. 4 (پیاپی 7)، pp. 73–87، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/164108/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button