Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

394
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

501
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر نایسین و عصاره گیاه رزماری بر شاخص های حسی و فساد میکروبی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorynchus mykis) در شرایط نگهداری سرد

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 86

چکیده

 جهت بررسی اثر پوشش نایسین و عصاره گیاه رزماری (Rosmarinus officinalis) بر روی شاخص های حسی و فساد میکروبی ماهی قزل-آلای رنگین کمان در شرایط نگهداری سرد از چهار گروه تیمار شامل: تیمار شاهد (فیله های بدون پوشش), فیله پوشش داده شده با نایسین 1/0 درصد, فیله پوشش داده شده با نایسین 5/0 درصد و 1 درصد عصاره گیاه رزماری و فیله پوشش داده شده با نایسین 1/0 درصد و 2 درصد عصاره گیاه رزماری استفاده شد. آزمون های کنترل کیفی شامل آزمون های میکروبی؛ شمارش تعداد شمارش کلی باکتری ها, شمارش باکتری های سرماگرا و شمارش باکتری های اسید لاکتیک و ارزیابی های حسی؛ رنگ, بو و بافت هر 4 روز یک بار به مدت 12 روز انجام شدند. نتایج نشان دادند با افزایش زمان نگهدای تعداد کلی باکتری ها, باکتری های سرماگرا و باکتری های اسید لاکتیک و شاخص های رنگ, بو و بافت در تیمارهای شاهد افزایش معنی داری داشت (05/0P<). اثر پوشش با نایسین 5/0 درصد-1 و 2 درصد عصاره گیاه رزماری بر تعداد کلی باکتری ها, باکتری های سرماگرا و باکتری های اسید لاکتیک و شاخص های رنگ, بو و بافت در طی دوره نگهداری معنی دار بود (05/0p < ), تیمارهای پوشش داده شده با نایسین 1/0, نسبت به دو تیمار فوق اثر قابل توجهی در کنترل فساد نمونه ها نداشت. بر اساس نتایج این پژوهش استفاده دوزهای بالاتر عصاره گیاه رزماری در افزایش زمان ماندگاری ماهی قزل آلای رنگین کمان در شرایط نگهداری سرد موثر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مسلمی، مهران، صالحانی، رقیه، و مهدی آبادی، شهریار. (1398). بررسی اثر نایسین و عصاره گیاه رزماری بر شاخص های حسی و فساد میکروبی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorynchus mykis) در شرایط نگهداری سرد. زیست شناسی جانوری، 11(4 )، 75-86. SID. https://sid.ir/paper/176633/fa

    Vancouver: کپی

    مسلمی مهران، صالحانی رقیه، مهدی آبادی شهریار. بررسی اثر نایسین و عصاره گیاه رزماری بر شاخص های حسی و فساد میکروبی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorynchus mykis) در شرایط نگهداری سرد. زیست شناسی جانوری[Internet]. 1398؛11(4 ):75-86. Available from: https://sid.ir/paper/176633/fa

    IEEE: کپی

    مهران مسلمی، رقیه صالحانی، و شهریار مهدی آبادی، “بررسی اثر نایسین و عصاره گیاه رزماری بر شاخص های حسی و فساد میکروبی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorynchus mykis) در شرایط نگهداری سرد،” زیست شناسی جانوری، vol. 11، no. 4 ، pp. 75–86، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176633/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا