مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,173
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

553
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رزیابی باقیمانده قار چ کش بنومیل در قارچ خوراکی عرضه شده در بازار مصرف شهر همدان در سال 1393

صفحات

 صفحه شروع 137 | صفحه پایان 143

چکیده

 مقدمه و هدف: باقی مانده آفت کش ها در محیط و مواد غذایی بر سلامتی موجودات زنده از جمله انسان تاثیر منفی می گذارد. این مطالعه با هدف ارزیابی غلظت باقی مانده سم بنومیل در قارچ خوراکی انجام یافت.روش کار: 10 نمونه قارچ خوراکی از گلخانه های فعال در سطح استان و همچنین بازار مصرف شهر همدان تهیه شد. پس از آماده سازی و فرآوری نمونه ها در آزمایشگاه, باقی مانده سم بنومیل درآن ها توسط دستگاه اسپکتروفتومتر در 3 تکرار قرائت شد. پردازش آماری نتایج نیز توسط نرم افزار SPSS انجام گرفت.نتایج: میانگین غلظت باقی مانده سم در نمونه ها به ترتیب برابر با 5.90±0.750, 2.10±0.487, 40.04±1.346, 0.32±0.044, 14.0±0.785, 1.54±0.304, 40.0±0.450, 0.87±0.055, 0.66±0.032 و 49.60±0.303 میکروگرم در کیلوگرم و بیش تر از حد مجاز سازمان بهداشت جهانی (0.01 میلی گرم در کیلوگرم) می باشد. همچنین مقایسه نمونه ها با یکدیگر از نظر میانگین غلظت باقی مانده سم بیانگر وجود اختلاف معنی دار آماری (p<0.05)بین اکثر نمونه ها می باشد.نتیجه نهایی: با توجه به این که میانگین غلظت باقی مانده سم بنومیل در قارچ خوراکی بیش تر از استاندارهای بین المللی است, لذا لزوم کنترل باقی مانده سموم در مواد غذایی از طریق اجرای برنامه های پایش منظم دوره ای مواد غذایی, آموزش کشاورزان و وضع قوانین بازدارنده می تواند گامی موثر در دستیابی به امنیت غذایی محسوب شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عبدی، سمیه، سبحان اردکانی، سهیل، و جامه بزرگی، سعید. (1394). رزیابی باقیمانده قار چ کش بنومیل در قارچ خوراکی عرضه شده در بازار مصرف شهر همدان در سال 1393. مجله پزشکی بالینی ابن سینا (مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان)، 22(2 (مسلسل 76))، 137-143. SID. https://sid.ir/paper/17695/fa

    Vancouver: کپی

    عبدی سمیه، سبحان اردکانی سهیل، جامه بزرگی سعید. رزیابی باقیمانده قار چ کش بنومیل در قارچ خوراکی عرضه شده در بازار مصرف شهر همدان در سال 1393. مجله پزشکی بالینی ابن سینا (مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان)[Internet]. 1394؛22(2 (مسلسل 76)):137-143. Available from: https://sid.ir/paper/17695/fa

    IEEE: کپی

    سمیه عبدی، سهیل سبحان اردکانی، و سعید جامه بزرگی، “رزیابی باقیمانده قار چ کش بنومیل در قارچ خوراکی عرضه شده در بازار مصرف شهر همدان در سال 1393،” مجله پزشکی بالینی ابن سینا (مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان)، vol. 22، no. 2 (مسلسل 76)، pp. 137–143، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/17695/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button