مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,251
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

628
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر نور و حرارت بر میزان پایداری ویتامین A در روغن های نباتی مایع و جامد غنی شده

صفحات

 صفحه شروع 295 | صفحه پایان 300

چکیده

 سابقه و هدف: یکی از مشکلات عمده تغذیه ای در کشورهای در حال توسعه, کمبود بعضی از ریزمغذهای از جمله ویتامین A است که یکی از راه های حل این مشکل غنی سازی مواد غذایی با ویتامین A می باشد. از آنجا که این ویتامین محلول در چربی است, در این بررسی روغن های نباتی مایع و جامد که از اقلام غذایی اصلی مردم است به عنوان حامل ویتامین A انتخاب شدند. مواد و روش ها: مقدار 200 واحد بین المللی پالمیتات ویتامین A به ازای هر گرم روغن اضافه شد و پس از بسته بندی, نمونه های روغن جامد در حرارت های 25 و 45 درجه سانتی گراد و نمونه های روغن مایع نیز در حرارت های مذکور توام با شرایط تاریکی و نور به مدت 6 ماه نگهداری شدند. کلیه نمونه های فوق در زمانهای 0, 2, 4 و 6 ماه از نظر میزان پایداری ویتامین A و عدد پراکسید مورد آزمایش قرار گرفتند. همچنین با هر یک از نمونه ها, فرآیندهای پختن (برنج) و سرخ کردن (سیب زمینی) انجام شد تا اثرات فرآیندهای مذکور برمیزان پایداری ویتامین A مشخص گردد. یافته ها: نتایج نشان داد که بیشترین میزان پایداری ویتامین A در روغن جامد نگهداری شده در درجه حرارت محیط (25 درجه سانتی گراد) است که پس از 6 ماه معادل 95 درصد بود و کمترین میزان پایداری در روغن مایع نگهداری شده در نور و حرارت محیط مشاهده شد که پس از 6 ماه 50 درصد بود. همچنین فرآیندهای پختن و سرخ کردن به ترتیب منجر به کاهش 5 و 10 درصد ویتامین A شد و در روغن جامد نگهداری شده در درجه حرارت محیط پس از 6 ماه, مقادیر به ترتیب 91 و 87 درصد بود. تغییرات عدد پراکسید نمونه ها نیز در جهت عکس تغییرات میزان ویتامین A بوده به طوری که با افزایش عدد پراکسید, میزان ویتامین A کاهش یافت که این نتیجه اهمیت کیفیت اولیه روغن را در حفظ و پایداری ویتامین A نشان می دهد.نتیجه گیری و توصیه ها: از آنجا که نور عامل اصلی در کاهش پایداری ویتامین A به حساب می آید غنی سازی روغن های نباتی مایع و جامد با ویتامین A و با استفاده از بسته بندی مناسب برای رفع کمبود این ویتامین در رژیم غذایی افراد, به عنوان یک روش عملی و موثر پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فرهنگ، بیتا، و نیکوپور، هوشنگ. (1381). بررسی اثر نور و حرارت بر میزان پایداری ویتامین A در روغن های نباتی مایع و جامد غنی شده. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، 7(4 (پی در پی 30))، 295-300. SID. https://sid.ir/paper/18167/fa

    Vancouver: کپی

    فرهنگ بیتا، نیکوپور هوشنگ. بررسی اثر نور و حرارت بر میزان پایداری ویتامین A در روغن های نباتی مایع و جامد غنی شده. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)[Internet]. 1381؛7(4 (پی در پی 30)):295-300. Available from: https://sid.ir/paper/18167/fa

    IEEE: کپی

    بیتا فرهنگ، و هوشنگ نیکوپور، “بررسی اثر نور و حرارت بر میزان پایداری ویتامین A در روغن های نباتی مایع و جامد غنی شده،” پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، vol. 7، no. 4 (پی در پی 30)، pp. 295–300، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18167/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button