مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

913
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

608
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر رژیم غذایی غنی از روغن زیتون بر سطح قند و لیپیدهای پلاسما در زنان دارای اضافه وزن

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 71

چکیده

 مقدمه: رژیم غذایی غنی از روغن زیتون به عنوان یک منبع اسیدهای چرب تک غیر اشباع, از طریق کاهش شاخص های لیپیدی پلاسما در کاهش بیماری های قلبی - عروقی نقش دارد. هدف از انجام این مطالعه, بررسی اثر رژیم غذایی غنی از روغن زیتون بر سطح پلاسمایی شاخص های قند و لیپید پلاسما در زنان دارای اضافه وزن بود.روش ها: این مطالعه به صورت یک کارآزمایی بالینی متقاطع طراحی شد که در آن 17 زن سالم دارای اضافه وزن در محدوده سنی 50-20 سال و محدوده BMI=25-9.29, با روش تخصیص تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه رژیم غذایی معمولی محدود از انرژی [51 درصد کربوهیدرات, 15 درصد پروتئین, 34 درصد چربی کل, 16 درصد SFA (Saturated fatty acid), 8 درصد MUFA (Mono unsaturated fatty acid) و 10 درصد PUFA (Poly unsaturated fatty acid) [و گروه دیگر رژیم محدود از انرژی و غنی از روغن زیتون (ترکیب درشت مغذی ها شبیه رژیم معمولی ولی با 8 درصد SFA, 16 درصد MUFA و 10 درصدPUFA ) دریافت کردند. طول مدت مداخله در هر فاز 6 هفته و بین دو فاز نیز 2 هفته Wash-out بود. سطوح پلاسمایی قند, کلسترول, تری گلیسیرید, LDL و HDL در حالت ناشتا در ابتدا و انتهای هر دو فاز اندازه گیری شد. تغییرات شاخص های ذکر شده در طول هر فاز مطالعه محاسبه و با استفاده از آزمون Paired-t مقایسه گردید.یافته ها: سطوح پلاسمایی قند, کلسترول, تری گلیسیرید, LDL و HDL در حالت ناشتا در طول هر دو نوع رژیم غذایی کاهش یافت و میزان کاهش آن در رژیم غذایی غنی از روغن زیتون در مقایسه با رژیم غذایی معمولی اندکی بیشتر بود, ولی به حد معنی داری نرسیده بود.نتیجه گیری: رژیم غذایی غنی از روغن زیتون در مقایسه با رژیم معمولی غلظت پلاسمایی قند, کلسترول, تری گلیسیرید, LDL و HDL ناشتا را بیشتر کاهش داد, اما این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کبیری، اکرم، حسین زاده، محمدجواد، حقیقت دوست، فهیمه، و اسماعیل زاده، احمد. (1390). بررسی اثر رژیم غذایی غنی از روغن زیتون بر سطح قند و لیپیدهای پلاسما در زنان دارای اضافه وزن. تحقیقات نظام سلامت، 7(1)، 61-71. SID. https://sid.ir/paper/192758/fa

    Vancouver: کپی

    کبیری اکرم، حسین زاده محمدجواد، حقیقت دوست فهیمه، اسماعیل زاده احمد. بررسی اثر رژیم غذایی غنی از روغن زیتون بر سطح قند و لیپیدهای پلاسما در زنان دارای اضافه وزن. تحقیقات نظام سلامت[Internet]. 1390؛7(1):61-71. Available from: https://sid.ir/paper/192758/fa

    IEEE: کپی

    اکرم کبیری، محمدجواد حسین زاده، فهیمه حقیقت دوست، و احمد اسماعیل زاده، “بررسی اثر رژیم غذایی غنی از روغن زیتون بر سطح قند و لیپیدهای پلاسما در زنان دارای اضافه وزن،” تحقیقات نظام سلامت، vol. 7، no. 1، pp. 61–71، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/192758/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button