Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,295
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

851
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آلودگی گوشت قرمز و مرغ عرضه شده در فروشگاه های مواد غذایی شهرستان شمیران به باکتری یرسینیا

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 52

چکیده

 باکتری یرسینیا زئونوز بوده و یرسینیوز یک بیماری مشترک بین انسان و دام می باشد. یرسینیوز در طبیعت توسط مواد غذایی از قبیل لبنیات و گوشت حیوانات آلوده بخصوص خوک, گاو, گوسفند, بز و طیور و سبزیجات آلوده به انسان انتقال یافته لذا این باکتری به عنوان Food borne شناخته می شود. این باکتری عامل عفونت های روده ای, آپاندیسیت کاذب, باکتریمی و … می باشد. نظر به اینکه این باکتری می تواند توسط فرآورده های دامی و سبزی انسان را آلوده سازد لذا کنترل میکروبی این فرآورده ها از نظر آلودگی به یرسینیا حایز اهمیت می باشد بر این اساس بر آن شدیم که میزان آلودگی گوشت های قرمز و مرغ عرضه شده در فروشگاه های مواد غذایی شهرستان شمیرانات را از نظر آلودگی به یرسینیا مورد بررسی قرار گرفت.در این پژوهش 100 نمونه گوشت شامل 63 مورد گوشت قرمز و 37 مورد گوشت مرغ طی 6 ماه از نقاط مختلف شهرستان شمیرانات جمع آوری گردید. پس از انتقال نمونه ها به آزمایشگاه, نمونه ها در PBS باPH=7.2  در دمای 4 درجه سانتیگراد به مدت 21 روز سرماگذاری شده و در روزهای 7, 14 و 21, پس از گذاشتن در %0.25KOH به مدت 30 ثانیه, بر روی محیط انتخابی - افتراقی CIN کشت داده شدند. پس از بدست آوردن کلنی های خالص و مشکوک تست های افتراقی همانند اوره آز, ONPG, اکسیداز, ODC و … برای تشخیص یرسینیا انجام گرفت و سپس با تست های افتراقی همانند تخمیر قندها, پیرازین آمیداز و … سویه های یرسینا از یکدیگر تفکیک گردید.در این مطالعه از 100 نمونه گوشت قرمز و مرغ, 40 (%16) نمونه آلوده به یرسینا بوده است که شامل 17 نمونه گوشت قرمز و 23 نمونه گوشت مرغ می باشد. بیشترین آلودگی در گوشت قرمز ناشی از یرسینیا انترکلی تیکا و در گوشت مرغ یرسینیا انترمدیا بوده است. با توجه به نتایج بدست آمده که حاکی از حضور %16 یرسینیا و سایر گونه های وابسته در گوشت قرمز و مرغ می باشد و نیز از آنجاییکه این باکتری براحتی از طریق غذا قابل انتقال بوده و نیز براحتی در دمای 4 درجه سانتیگراد یخچال رشد می کند لذا توصیه می گردد که مسوولین بهداشتی کشور توجه خاصی به این مساله مبذول داشته تا از خطرات بهداشتی و اقتصادی آن جلوگیری بعمل آید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اشرفی، فاطمه. (1388). بررسی میزان آلودگی گوشت قرمز و مرغ عرضه شده در فروشگاه های مواد غذایی شهرستان شمیران به باکتری یرسینیا. دانش میکروب شناسی، 1(2)، 49-52. SID. https://sid.ir/paper/193229/fa

    Vancouver: کپی

    اشرفی فاطمه. بررسی میزان آلودگی گوشت قرمز و مرغ عرضه شده در فروشگاه های مواد غذایی شهرستان شمیران به باکتری یرسینیا. دانش میکروب شناسی[Internet]. 1388؛1(2):49-52. Available from: https://sid.ir/paper/193229/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه اشرفی، “بررسی میزان آلودگی گوشت قرمز و مرغ عرضه شده در فروشگاه های مواد غذایی شهرستان شمیران به باکتری یرسینیا،” دانش میکروب شناسی، vol. 1، no. 2، pp. 49–52، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193229/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا